Slideshare overgenomen door LinkedIn

 Gepubliceerd door om 07:20  Internet, Media
mei 042012
 


Nog een overname nieuwtje: LinkedIn neemt Slideshare over voor 119 miljoen dollar (iets meer dus dan dat Discovery betaalt voor Revision 3).

Slideshare is de plek waar ik al een paar jaar (mijn oudste upload is uit 2006) presentatiebestanden online zet. Het gebruik van Slideshare is handig omdat je dan geen PowerPoint nodig hebt om de presentaties te bekijken, Flash of HTML5 (op iOS) is voldoende.

Ook hier is het afwachten wat de overname brengt. Een heel positieve ontwikkeling zou zijn als de maandelijkse kosten voor het betaalde Slideshare account zouden kunnen dalen. Die bedragen zijn namelijk niet in lijn met wat ik daarvan zou verwachten. We zullen het zien.

Deel dit bericht:
mei 042012
 

TekzillaRevision 3, het online TV-netwerk dat in 2005 opgericht werd door Kevin Rose, Jay Adelson, en David Prager is opgekocht door het Discovery Communications, het bedrijf achter o.a. het Discovery Channel, Animal Planet, TLC etc.

Revision 3 ken ik vooral van Tekzilla en GeekBeat.TV (ik was nooit een Diggnation fan). Discovery zou zo’n 30 miljoen dollar betaald hebben voor het netwerk dat per maand zo’n 100 miljoen kijkers heeft.

Het is niet duidelijk of dit alleen maar goed nieuws is voor kijkers van Revision 3. Het is op dit moment de bedoeling dat het netwerk gewoon als zelfstandige eenheid vanuit San Francisco verder gaat met het produceren van programma’s. We zullen zien.

Deel dit bericht:
mei 042012
 

Samsung heeft gisteren de Galaxy S III geïntroduceerd. Hij is vanaf 29 mei ook in Nederland te koop voor zo’n 600 euro. Zoals de naam al zegt, de derde generatie van hun Galaxy S smartphone. Ik blijf ver van de iPhone versus Galaxy S discussie, al is die wel te begrijpen gezien het feit dat zowel Apple als Samsung enorm veel smartphones verkopen. Uiteraard worden de apparaten dan met elkaar vergeleken en heb je fans aan beide kanten.
Ik moest erg lachen bij het taalgebruik aan het begin van dit filmpje. Persoonlijk hoef ik geen smartphone scherm dat zich gedraagt als een wateroppervlakte, maar het filmpje en de vele andere filmpjes die er al over gemaakt zijn, laten zien dat de S III een heel krachtige smartphone is.

Maar wat ik nog niet snap: 4,8 inch? Is zo’n enorme smartphone nog praktisch in het dagelijks gebruik? Ik kan me voorstellen dat het bijvoorbeeld bij het browsen van het internet, het bekijken van onderwijsmateriaal of het lezen van eBooks handig kan zijn. Maar waar laat je zo’n groot ding?

Deel dit bericht: