Is that a phone in your pocket, or are you just glad to see me?

http://youtu.be/D683O1YeozY

Samsung heeft gisteren de Galaxy S III geïntroduceerd. Hij is vanaf 29 mei ook in Nederland te koop voor zo’n 600 euro. Zoals de naam al zegt, de derde generatie van hun Galaxy S smartphone. Ik blijf ver van de iPhone versus Galaxy S discussie, al is die wel te begrijpen gezien het feit dat zowel Apple als Samsung enorm veel smartphones verkopen. Uiteraard worden de apparaten dan met elkaar vergeleken en heb je fans aan beide kanten.
Ik moest erg lachen bij het taalgebruik aan het begin van dit filmpje. Persoonlijk hoef ik geen smartphone scherm dat zich gedraagt als een wateroppervlakte, maar het filmpje en de vele andere filmpjes die er al over gemaakt zijn, laten zien dat de S III een heel krachtige smartphone is.

Maar wat ik nog niet snap: 4,8 inch? Is zo’n enorme smartphone nog praktisch in het dagelijks gebruik? Ik kan me voorstellen dat het bijvoorbeeld bij het browsen van het internet, het bekijken van onderwijsmateriaal of het lezen van eBooks handig kan zijn. Maar waar laat je zo’n groot ding?

0 0 stemmen
Bericht waardering
11 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
10 jaren geleden

Is that a phone in your pocket, or are you just glad to see me? http://t.co/U5TMgvoK

Patrice Plet
10 jaren geleden

Geweldige telefoon. Zit ik al maanden op te wachten. Als je eenmaal een groot scherm gewend bent, wil je niks meer anders. De mobiele telefoon wordt steeds meer een interface naar internet en sociale media. Kijk naar het succes van de Galaxy note. Ook spelletjes spelen is gaver. Als je dan terug gaat naar je iphone is dat een deceptie. Niet voor niks dat de iphone 5 een groter scherm zal krijgen.

Patrice Plet
10 jaren geleden

Besloten om te wachten op de blauwe versie. Ik heb de witte al in mijn hand gehad. Voelt erg goed aan. Is ergonomisch goed gevormd. Nadeel van de 4s is dat het als een blok in je hand voelt. Het is te vierkant wat mij betreft. Ik denk dat je de S3 minder aanwezig voelt in je zak dan de 4S.
Door de pers is de S3 erg goed ontvangen. Meer een concurrent voor de Iphone 5, die nog komen moet. Zie ook test:
http://www.t3.com/features/samsung-galaxy-s3-vs-iphone-4s

Patrice Plet
10 jaren geleden

Ik heb nu pas mijn Pebble Blue kunnen bestellen. Komt maandag as. Dan zal ik mijn bevindingen hier vermelden. Op http://www.engadget.com/2012/05/03/samsung-galaxy-s-iii-preview-hands-on/ zag ik de volgende vergelijking van een (ex 4S) gebruiker:

I got the S3 yesterday, since I owned a iPhone 4S here the comparison:

DESIGN: Galaxy S3 design is stunning, the feeling on hands is incredible. The ergonomics makes all the difference. The iPhone 4S is very squarish and definitely more solid but heavier too (way heavier);
SCREEN: Galaxy S3 screen is wonderful with vivid colours and sharp imaages, 4,8 inches vs 3.5 of the iPhone, after you make the transition you wont never come back, impossible.
OPERATING SYSTEM: S3 usability is a boom. iPhone is good but never at the level of the S3, way way slower.
BATTERY: S3 gets full day + 30% remaining battery, iPhone last till four or five PM;
GPS: Galaxy S3 gets locked in less than 10 seconds inside a building, iPhone searches and searches with no success;
CAMERA: they are very similar, S3 is faster and iPhone is may be a bit better in term of quality. No dramatic difference.
S-VOICE vs SIRI: they are both very basic and more fun than usefull.
USB-BLUETOOTH: iPhone only works with iTunes, no Bluetooth, no radio. Galaxy S3 can be usb-connected to computers and flashmemory, it has easy bluetooth connection and yes … it has an amazing radio 🙂
APPS: to be sincere, all relevants apps in iPhones are present in Android. They have better design but they are at payment while in Android are always free. No mayor differences.

Galaxy S3 is an extraordinary good purchase. Recommended for all ex-iPhone users. You wont regret, there is a world outside iTunes 🙂

Patrice Plet
10 jaren geleden

Ik heb de (blauwe) S3 nu anderhalve dag. Ik ga het niet hebben over prestaties en kwaliteit van het toestel. Er zijn genoeg reviews te vinden op Internet die zeggen dat dit DE telefoon van het moment is.
Dit zijn mijn eerste bevindingen omtrent de grootte:

– hij is ergonomisch erg goed vormgegeven. Mooie afgeronde hoeken. Daardoor is hij heerlijk vast te houden. Niet zo’n blok als de 4s, maar meer te vergelijken met de Iphone 3.
– ook zit hij ongemerkt in je broek. Ik durf zelfs te zeggen dat hij minder opvalt dan de 4S. Deze is hoekiger waardoor deze meer aanwezig is in je broek.
– scherm is groot om te bedienen. Moet eerlijk zeggen dat ik in het begin enorm veel mee zit te spelen en dat de bediening helemaal bovenin het scherm toch lastig is, met slechts 1 hand. Soms is het handiger om hiervoor even je andere hand er bij te betrekken. Maar gelukkig is niet alle bediening boven in het scherm. Het meeste doe je toch met je “back” en “menu” knop onderin het toestel.
– batterijduur is momenteel erg matig. Dit komt denk ik omdat de batterij nog even moet “inkomen”, maar vooral omdat ik er nu vrijwel constant mee zit te spelen. Om 7 uur ’s avonds is hij nu op. Maar bij normaal gebruik zal hij het wel een dag volhouden.
– (grootte) scherm is fantastisch. Als je eenmaal gewend bent, wil je niets anders meer. Als je terug gaat naar een kleiner scherm lijkt dat echt een beperking.

Oftwel, ik heb geen moment spijt! Ik durf zelfs de boute uitspraak te doen dat hij beter zal zijn dan de Iphone 5. Deze aanname doe ik op basis van de presentatie van IOS 6 (waarbij eindelijk een aantal bestaande features van Android zijn geintroduceerd) en een paar spionage foto’s (een langere Iphone, maar dezelfde blok vorm factor). Alleen Siri 2 zal mogelijk verbeterd zijn, maar tot op heden heb je eigenlijk niets aan Siri.

Patrice Plet
10 jaren geleden
Reageer op  Pierre

Haha, je hebt gelijk. Ik moet proberen echt objectief te blijven. Ik verwijt dat ook andere mensen. Batterij is nog steeds een issue. Ik haalde gisteren ook de eind van de avond niet. Mogelijk een extra batterij kopen? Na een week weet ik hopelijk meer.

Patrice Plet
10 jaren geleden

Bij mij ook staat de cell standby op 50% van het verbruik. Vooralsnog een bug in de berekening hiervan. Hoop wel dat ze de batterijduur weten te verbeteren.
Het gaat gelukkig elke dag beter. Gisteren van 06:30 – 23:00 uur (gemiddeld) gebruikt en ik had nog 20% over.