Microsoft verlaagt SkyDrive opslag en gaat concurrentie met Dropbox aan

Ja, het is even goed lezen zo’n titel: Microsoft verlaagt de hoeveelheid opslag die nieuwe SkyDrive gebruikers gratis krijgen van 25GB naar 7GB. Bestaande gebruikers moeten even aangeven dat ze blijven om de 25GB die ze hadden te houden.
Je krijgt nu een melding te zien als je inlogt op SkyDrive. De “reden” voor de verlaging is, volgens Microsoft, dat 0,06% van de gebruikers meer dan 7GB gebruikt. Het is een redenatie die ik niet helemaal snap aangezien die 0,06% op dit moment ook hun 25GB mag houden. Maar goed, het is meer dan de 2GB die Dropbox standaard gratis aanbiedt, al zit ik daar nu ook al op 24GB gratis ruimte, dus dat is bijna gelijk.

Microsoft heeft ook de apps voor Windows en Mac beschikbaar gesteld waarmee je, net als in Dropbox, bestanden kunt synchroniseren tussen die apparaten en je iOS device. Er is (nog) geen applicatie voor Android, dus ook daar hebben ze nog een achterstand in te halen.
De applicatie werkt eenvoudig, je krijgt gelukkig geen vragen voor het installeren van andere Live-applicaties, het is gewoon een kwestie van bepalen waar je de map wilt zetten en gaan. Het gaat allemaal nog niet erg snel. Dat is op zich logisch omdat het een eerste upload is, maar Dropbox voelt beduidend sneller.
Ik zie op de iPad nog geen optie om bestanden tijdelijk lokaal op te slaan, vervelend voor de mensen die een iPad met alleen Wifi hebben.

Voor wat betreft het delen van documenten, heeft SkyDrive wel de nodige functionaliteit. Zie hieronder bijvoorbeeld een ingesloten PDF document:

Hier wordt de PDF niet getoond, maar alleen een icoontje met link gegenereerd.
Dat is anders bij een ingesloten afbeelding:

Als je goed kijkt, dan zie je dat dit een screenshot is van toen mijn SkyDrive account “maar” 5GB ruimte had, in plaats van de 25GB nu. Vroeger was het dus niet altijd beter.

Oh, en voor wie zich afvraagt of Microsoft dit nu echt ziet als een concurrent van andere diensten, zie dit citaat uit dit bericht:

One of the challenges in building personal cloud storage for billions of people is scaling capacity and managing costs, while also meeting the needs of both enthusiasts and mainstream users. Different cloud providers take different approaches. Many promise unlimited storage or big referral incentives to attract enthusiasts – but then have lots of strings attached, which can make the service more confusing and less accessible to mainstream users. Do I really have to read multiple pages to understand my storage limits? Why do other people’s files count against my storage limit? Why does my upload speed slow down? Why do I get gobs of free storage but have to pay to sync my desktop files?

Het hele lijstje concurrenten krijgt om de beurt een sneer (de links in het citaat zijn van Microsoft!).

Ik ben benieuwd hoe de concurrenten hier op reageren. Zoals gezegd, ook SkyDrive heeft zijn zwakke punten, maar het is altijd leuk om te zien als een van de spelers in een markt gas wil geven. 🙂

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
11 jaren geleden

#Microsoft verlaagt SkyDrive opslag en gaat concurrentie met #Dropbox aan http://t.co/R2UKoivg #internet #tip #tools #itouch

trackback

@rsnijders Sorry, niet om je voor te zijn, had hem al online staan: http://t.co/DClb9k3y

Patrice Plet
11 jaren geleden

Ik heb gelukkig mijn 25GB nog. Ik gebruik het voor backup van mijn foto’s. Wel goed dat er nu een sync tool voor op de PC en Mac is. Gebruikte hiervoor http://www.gladinet.com om dit te regelen.

Iets wat echt het overwegen waard is Sugarsync. Je krijgt 5 GB gratis EN je kan elke folder synchroniseren, ook van verschillende PC’s en accounts. Dropbox heeft slechts 2GB en 1 folder. Werkt natuurlijk ook op alle bekende (ook mobile) platformen. Zelfs onder Ubuntu (Wine). Zie ook https://www.sugarsync.com/sync_comparison.html

Daarnaast krijg je bij elke referral 500 MB gratis. Dus als je onderstaande link gebruikt, krijg je 5.5 GB.

https://www.sugarsync.com/referral?rf=ednn2omj7iqb9&utm_source=txemail&utm_medium=email&utm_campaign=referral

trackback
11 jaren geleden

Microsoft verlaagt SkyDrive opslag en gaat concurrentie met Dropbox aan http://t.co/HsEiBhhx (via @ICTOblog)

Erwin de Beer
11 jaren geleden

Thnx, ik heb mijn 25 gig ook gelijk maar geclaimed.