eBook Shoot-out op de iPad #2

Shoot-out Deze week bespreek ik in vijf berichten vijf verschillende apps waarmee je eBooks kunt maken op de iPad. Alle vijf bieden ze de mogelijk om ePUBs en in een aantal gevallen ook PDFs te maken die je kunt lezen op de iPad en soms ook op andere plekken.

Omdat het er uiteindelijk vijf werden leek het me handiger om het geheel op te delen in vijf afzonderlijke berichten. Dus, deze week elke dag een bericht over een van de vijf apps.

Gisteren, in deel #1 kwam Book Creator for iPad aan bod, vandaag is het tijd voor de concurrent die het meest lijkt op die app: iBookcreator.

iBookcreator iBookcreator was de aanleiding voor deze shoot-out. Ik kwam de app. eigenlijk toevallig tegen en besloot hem aan te schaffen om te zien in hoeverre hij beter was dan Book Creator.

Hij is in ieder geval goedkoper, €2,99 in plaats van €3,99, is hij dat geld ook waard?
De app. lijkt uiterlijk in ieder geval heel veel op Book Creator. Ook iBookcreator maak photoboeken die op dit moment alleen door iBooks weergegeven kunnen worden. In tegenstelling tot Book Creator kun je hier nog niet kiezen voor een export naar PDF.
iBookcreator iBookcreator Open In... iBookcreator text options iBookcreator pages iBookcreator

Ook bij iBookcreator kun je foto’s toevoegen van de camera roll van de iPad. In tegenstelling tot Book Creator kun je ook video’s toevoegen.
De mogelijkheid om audiobestanden op te nemen en toe te voegen ontbreekt echter in iBookcreator.
Je kunt teksten toevoegen op de foto’s en de lettertypes en afmetingen aanpassen.

Wat ik miste was de mogelijkheid om foto’s en tekst op een grid te laten plaatsen. Book Creator laat in zo’n geval lijntjes zien.
In iBooks werd het boek als een klein boekje weergegeven op de boekenplank, maar voor het overige werd het boek gewoon goed weergegeven tijdens het lezen.

Conclusie

De app werkt net zo intuitief als Book Creator. Maar hij is een stuk langzamer. Waar je bij Book Creator steeds snel door kunt werken, moest ik (op een iPad 2) bij iBookcreator regelmatig wachten.
Daar komt bij dat ik iBookcreator wel heel erg veel op Book Creator (was er eerder) vind lijken. Het lijkt zo een iets goedkopere, minder goed uitgevoerde kopie van een originele applicatie.
En daar kan ik natuurlijk geen stempel van aanbeveling op zetten.

iBookcreator verliest dit onderling gevecht.

Morgen in deel 3: eBook Magic, een applicatie met een net weer wat andere insteek van de eerste twee applicaties.

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
9 jaren geleden

RT : Deel #2 van de eBook Shoot-out op de iPad staat online: iBookcreator http://t.co/MDYayQ8D

trackback
9 jaren geleden

RT : Deel #2 van de eBook Shoot-out op de iPad staat online: iBookcreator http://t.co/MDYayQ8D

trackback
9 jaren geleden

eBook Shoot-out op de iPad #2 http://t.co/sYoVvjs0

trackback

eBook Shoot-out op de iPad #2 http://t.co/4uy3ntpT

trackback

[…] background-color:#222222; background-repeat : repeat; } ictoblog.nl – Today, 7:14 […]

trackback

[…] background-position: 50% 0px; background-color:#222222; background-repeat : no-repeat; } ictoblog.nl – Today, 1:07 […]