mrt 032012
 

Google Reader Absolutely CustomizableIk weet het, ik mopper best vaak op Google Reader, en dan met name op de regelmatige ontwerpwijzigingen die Google door voert. Maar dat komt waarschijnlijk dan ook omdat ik de site/applicatie dagelijks gebruik. En wijzigingen die alleen tot doel lijken te hebben dat de naam Google en de Google+ dienst prominenter in beeld komen, heb ik niets aan.

Daarom was ik ook wel heel erg blij met de gratis “Google Reader Absolutely Customizable” plugin / script. Hij werkt in Firefox, maar ook gewoon in Google Chrome. Je kunt met behulp van het script alle onderdelen van de Google Reader interface die jou niet bevallen uit zetten.

Google Reader Absolutely Customizable Google Reader Absolutely Customizable
Hierboven zie je de settings zoals ik ze nu heb staan. Je ziet dat ik nog niet eens alle features uitgezet heb. Ernaast zie je de screenshot van het resultaat. De enorme zoekbalk is verdwenen, ik hoef niet de hele tijd er aan herinnert te worden wat mijn naam is, hoe ik er uit zie, en dat ik Google Reader aan het gebruiken ben, dus die onderdelen zijn nu gelukkig weg. Sommige andere, zoals het verkennen van andere feeds vind ik gewoon handig, dus die blijven, maar als je ze niet wilt, kun je ze verbergen.
Dit is overigens op een 15-inch scherm. Normaal gebruik ik een laptop met een 11-inch scherm en dan is die extra ruimte nog meer welkom.

Dit valt of staat natuurlijk bij het regelmatig bijwerken van het script door de maker. Google blijft namelijk ongetwijfeld de interface ook aanpassen. Gelukkig lijkt dat tot nu toe het geval te zijn. Dit is voor nu een blijvertje.

Deel dit bericht:

  4 reacties aan “Google Reader aanpassen aan je eigen smaak”

  1. Ik ben al meer dan een jaar erg tevreden met Feedly in combinatie met Google Reader, wat vind je daarvan?

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.