Wordt het een iPad 3 of toch….

 Gepubliceerd door om 06:57  Android, iTouch
mrt 012012
 

ipad3 Het was een mooie vraag/mail op een mooi moment. Patrice Plet mailde me een tip die eigenlijk ook een beetje een vraag was:

Jij zit (net als iedereen) te wachten op de iPad 3. Maar ik schat je toch meer in dat je van de vrijheid en tweakbaarheid van Android houdt.
Zeker omdat je eigenlijk op zoek bent naar een volledige vervanger van Office apps, liefst in een tablet. Er gaan trouwens ook geruchten van MS office naar de iPad komt…

Bij de mail zaten een tweetal links. De ene ging over het draaien van Ubuntu naast Android en de tweede over het dual booten van Android en Linux op de Transformer Pad.

Waarom een mooi moment? Nou, omdat ik afgelopen dinsdag een iPad 2 van mijn werkgever gekregen heb als onderdeel van het paperless gaan van onze dienst. Ik had (en was best tevreden met) een iPad 1 en was er eigenlijk vanuit gegaan dat ik de iPad 2 helemaal over zou slaan en meteen, zodra hij zou verschijnen, een iPad 3 zou bestellen. De timing van de aankondiging (nu over 6 dagen) valt wat dat betreft wat ongelukkig. Mijn gadget honger is namelijk nu nog even gestild door het feit dat de iPad 2 toch allemaal weer wat sneller werkt dan de iPad 1 (met iOS 5) deed. Dus of ik volgende week (als dat al kan vanuit Nederland) meteen op de bestel knop druk is nu nog even de vraag. Maar dat terzijde. De vraag is: iPad 3 of wat anders?

Nou, die vraag is voor mij persoonlijk gewoon niet zo simpel te beantwoorden. Ik ben nooit een echte Linux gebruiker geweest. Het verschil met Windows was me te groot, ik heb omdat ik in het onderwijs werk, eigenlijk nooit problemen gehad met de kosten van Windows, en voor mij was het nou eenmaal de manier waarop computers werken. Natuurlijk zijn er mensen die zweren bij Linux, het is stabieler, betrouwbaarder, open source, bijna dezelfde argumenten als dat ik van de Apple gebruikers hoor. Maar als gebruiker had ik op beide platformen die ervaring niet zo. Natuurlijk, ik kon er mijn weg wel vinden, er is wat mij betreft ook niets mis met het werken op Linux of op een Mac, maar de aandrang om een volledige overstap te maken was er nooit.

De iPad? Tja, het was de eerste in zijn soort. Ik had voorheen ook ervaringen met Windows Vista op een tablet PC. Met (alleen) een pennetje (kan inmiddels ook wel met touch), en niet voor touch geoptimaliseerde applicaties.
Dat was op de iPod Touch en daarna mijn iPhone 3GS wel anders. Daar werkte bijna alles 100% intuïtief. De overstap naar een iPad was daarna gemakkelijk en logisch. En dat apparaat kan ik nu blind bedienen.
Android? Ik ben blij dat het er is, maar het moet nog een stuk volwassener worden om mij te overtuigen mijn iPad te laten liggen. Het moet niet net zo goed zijn, maar 2x beter.
Ik heb de iPad 2 die ik kreeg meteen van een jailbreak voorzien. Daarom kon ik ook weer schermfilmpjes maken op de iPad, een feature die ik zeker niet wilde missen. Voor het overige mis ik op de iPad, ondanks alle rare Apple trekjes eigenlijk helemaal niets.

Dus waarom zou ik overstappen op een tablet anders dan de iPad? Alleen omdat het open source is? Heb ik als gebruiker niets aan. Ja, als er een Linux / Android tablet zou zijn met een Office versie van de kwaliteit als Open Office of Liberty Office. Ja, dan zou ik overstappen. En zeker als het dan in een tablet als de Transformer beschikbaar komt.
Maar dat zou ik ook doen als straks blijkt dat Microsoft Windows 8 en een bijbehorende Office versie goed kan laten werken op een tablet. Dan maar geen open source.
Dat is inderdaad er vanuit gaande dat er niet voor die tijd al een Office versie is voor de iPad. Maar als OneNote voor de iPad dan een indicatie is, dan verwacht ik niet dat het een volledig genoeg alternatief is.

Begrijp me niet verkeerd: ik begrijp helemaal het nut van open source. Maar als het er om gaat om mijn eigen euro’s uit te geven, dan ben ik een gewone consument: ik koop datgene waarvan ik denk dat het me nu en op de termijn van afschrijving van het apparaat (bij een iPad is dat voor mij 1 a 2 jaar) de maximale voldoening oplevert. En ik denk dat dat ook nu nog steeds de iPad 3 zal zijn. En geen Transformer en geen Samsung Galaxy Tab in een van de vele varianten die er zijn.

Deel dit bericht:

  9 reacties aan “Wordt het een iPad 3 of toch….”

Reacties (7) Trackbacks (2)
  1. Wordt het een iPad 3 of toch…. – ICT & Onderwijs BLOG – http://t.co/evWfYEUT

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.