jan 262012
 

Schermafbeelding in Word 2010 Zo denk je dat je Word heel aardig onder de knie hebt en zo kom je een hele mooie tip tegen van een feature die je nog niet kende. André Manssen wijst op de mogelijkheid om in Word 2010 heel eenvoudig schermafbeeldingen in te voegen. Zonder extra applicaties, zonder het gebruik van de Printscreen knop (en de bijbehorende mega-afbeeldingen). Gewoon via het menu Invoegen > Schermafbeelding.
Heel aardig daarbij vind ik dat je in het schermpje dan meteen, in klein formaat, de afbeeldingen ziet staan van alle vensters die je op dat moment open hebt. Klik je op zo’n afbeelding, dan wordt die meteen ingevoegd.

(getipt door André Manssen)

Blijf van onze docenten af!

 Gepubliceerd door om 08:47  Onderwijs
jan 262012
 

Ik geef geen les in het voortgezet onderwijs, maar ik woon ook niet in de Verenigde Staten en schreef toch over PIPA/SOPA aangezien sommige zaken nou eenmaal breder zijn dan ze in eerste instantie lijken.
Vandaag vindt een landelijke stakingsdag plaats in het voortgezet onderwijs. Landelijk betekent in dit geval zo’n 20.000 stakers op tenminste 723 scholen. Dat is veel. Want als er iets is waar veel docenten een gruwelijke hekel aan hebben, dan is het wel staken. Je laat immers je leerlingen/studenten in de steek op die dag, zo lijkt het.

Waar gaat het over? Directe aanleiding is het wetsvoorstel van minister Marja van Beijsterveldt. In de wetswijziging staat dat de zomervakantie een week ingekort wordt en dat het aantal lesuren op 1040 blijft staan terwijl met de onderwijsvakbonden afgesproken was deze te verlagen naar 1000. Maar als je de opiniebijdrage leest van Gerard Olthof, rector van het Mencia de Mendoza Lyceum in Breda en onderwijsbestuurder, in de Volkskrant van vandaag getiteld “Leraren zijn minachting politici beu, en ze hebben groot gelijk“, dan zie je dat het veel dieper zit.
Maar als dat zo is (en het komt heel herkenbaar voor van de tijd dat ik zelf HBO-docent was), dan helpt staken door de docenten zelf toch ook niet meer?
Lees verder….