dec 032011
 

Ik zat er anderhalf uur vanaf in Hamburg en de Winterschool en Online Educa Berlijn sloten exact op elkaar aan, dus ik had zó kunnen doorreizen. Maar ik heb altijd al een haat-liefde verhouding gehad met Online Educa Berlijn. Bij Wilfred Rubens ligt die verhouding (zo te lezen) meer aan de positieve kant. Hij was er (ook) dit jaar weer en schreef er een uitgebreide samenvattende blogpost over. Het zijn zó veel punten dat ik die hier niet ga overnemen of in zijn geheel samenvatten, dat kun je beter bij Wilfred lezen.
En voor de duidelijkheid: er staan zeker de nodige (herkenbare) kritische noten in de post van Wilfred. Maar de balans slaat voor hem op het einde naar de positieve kant uit, terwijl ik al een heel duidelijke reden zou moeten hebben om er naar toe te gaan (sessie verzorgen bijvoorbeeld).
Intrigerend vind ik overigens deze vraag die Wilfred stelt:

De organisatie probeert wel -net als in 2009- te experimenteren met alternatieve werkvormen, maar toch blijft de Online Educa een traditioneel congres. Zouden we met z’n 2000-en naar Berlijn gaan als presentaties vooraf online te bekijken zouden zijn, en de sessies gebruikt zouden worden voor dialoog? De ‘flipped conference’? Als ik zie hoeveel mensen de zaal verlaten als discussies starten…

Is het niet ook een/de vraag waar we in het onderwijs mee worstelen? Komen de studenten wel als we ze niet op de een of andere manier dwingen te komen?

dec 032011
 


Ik wil niet zo ver gaan dat ik hem in de categorie “raarste gadget” plaats, zoals Annet Smith regelmatig met gadgets doet, maar raar wil ik hem toch wel noemen, deze CameraClip.

Het idee erachter is dat je je camera met de twee bijgeleverd elastieken vast maakt aan de CameraClip houder en die dan aan het rugvakje van je wielershirt bevestigd. Ik zou zeggen, kijk even naar het filmpje voor voorbeelden. Als je dan je camera op timelapse zet, dan kun je foto’s maken van wat er achter je gebeurt tijdens het fietsen.
Dat zullen dan, hoop ik voor jou, altijd heel zonnige foto’s worden. Want als de weg ook maar een beetje nat is, dan zou ik mijn camera (of smartphone) zeker niet onbeschermd op die plek op mijn rug willen hangen. Want zowel mijn racefiets als mountainbike hebben geen spatborden en die plek om mijn rug wordt dan redelijk snel nat en/of vuil.

De makers zijn zou verstandig om aan te geven dat handmatig foto’s maken waarschijnlijk niet zo heel erg veilig is:

This option is the least practical. First of all, you will have to reach to your back to push the button (however, it is not really different from grabbing your food, although at high speeds this is dangerous). Secondly, cameras do switch off after a while to conserve power. Now you will have to push twice.

De CameraClip kost in Nederland incl. verzendkosten € 12,70. Ik laat aan jou over of je dat veel geld vindt of niet. Maar ik denk dat ik deze in ieder geval maar aan me voorbij laat gaan.

p.s. Getipt door Fietssport Magazine – nummer 6, december 2011.

 Reacties uitgeschakeld voor Rare gadget: CameraClip voor op je fiets  Tags: ,