Rare gadget: CameraClip voor op je fiets


Ik wil niet zo ver gaan dat ik hem in de categorie “raarste gadget” plaats, zoals Annet Smith regelmatig met gadgets doet, maar raar wil ik hem toch wel noemen, deze CameraClip.

Het idee erachter is dat je je camera met de twee bijgeleverd elastieken vast maakt aan de CameraClip houder en die dan aan het rugvakje van je wielershirt bevestigd. Ik zou zeggen, kijk even naar het filmpje voor voorbeelden. Als je dan je camera op timelapse zet, dan kun je foto’s maken van wat er achter je gebeurt tijdens het fietsen.
Dat zullen dan, hoop ik voor jou, altijd heel zonnige foto’s worden. Want als de weg ook maar een beetje nat is, dan zou ik mijn camera (of smartphone) zeker niet onbeschermd op die plek op mijn rug willen hangen. Want zowel mijn racefiets als mountainbike hebben geen spatborden en die plek om mijn rug wordt dan redelijk snel nat en/of vuil.

De makers zijn zou verstandig om aan te geven dat handmatig foto’s maken waarschijnlijk niet zo heel erg veilig is:

This option is the least practical. First of all, you will have to reach to your back to push the button (however, it is not really different from grabbing your food, although at high speeds this is dangerous). Secondly, cameras do switch off after a while to conserve power. Now you will have to push twice.

De CameraClip kost in Nederland incl. verzendkosten € 12,70. Ik laat aan jou over of je dat veel geld vindt of niet. Maar ik denk dat ik deze in ieder geval maar aan me voorbij laat gaan.

p.s. Getipt door Fietssport Magazine – nummer 6, december 2011.