nov 122011
 

Ik verwacht niet echt veel medestanders in deze, maar schrijven doe ik het toch: Google heeft het warempel klaar gespeeld om Google+ nog wat irritanter aanwezig te laten zijn in Google Reader. Er zitten nou 2 knoppen onder elk bericht, waarvan eentje in de knalrode kleur die ook voor het favicon van Google+ gebruikt wordt, waarmee je exact hetzelfde kunt doen: delen van een bericht naar Google+. De eerste knop (de +1) is wat mij betreft geen probleem, die ziet er rustig uit, valt niet te hard op en is heel ingenieus opgezet. Je kunt er gewoon een +1 mee geven, maar als je dan in het venster begint te typen, dan kun je het bericht delen (met jouw tekst er bij) via Google+. En laat dat tweede nou exact zijn wat de tweede knop (met die irritante kleur) ook doet?!

De +1 knop

De G+ knop

Twee knoppen dus voor exact dezelfde functionaliteit.

Nu is er ook een plugin voor Google Chrome beschikbaar genaamd “Reeder” die belooft om Google Reader er weer mooi uit te laten zien. Maar laat die plugin nou net alles aanpassen (en inderdaad een stuk rustiger laten uitzien), behalve die knalrode knop. Grrrr….

Deel dit bericht:

  3 reacties aan “G+ nóg irritanter aanwezig in Google Reader”

Reacties (3)
  1. Tja, nou had ik net het idee dat ze bij Google op de goede weg waren met het UI veranderings-traject, maar deze misstap geeft toch weer een deukje.

    Er is maar één remedie tegen: Draai een app op je personal computer of smartphone die met Google reader ‘praat’ die dat allemaal keurig maskeert.
    Ik gebruik Reeder op de Mac en de iOS devices.

  2. Ik gebruik Reeder ook op de iPad en dat bevalt inderdaad prima. Ik zal dus waarschijnlijk gewoon nóg meer gebruik van mijn iPad moeten maken. 🙂

  3. Heb ze niet uitgeprobeerd, maar mogelijk vind je oplossingen op Userscripts.org? Wellicht herstelt http://userscripts.org/scripts/show/117298 het geheel?

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.