Stanza voor de laatste keer bijgewerkt voor iOS5 door Amazon

Toen iOS 5 net beschikbaar kwam voor de iPhone, iPod Touch en de iPad bleek al snel dat dé eReader applicatie van het eerste uur, Stanza, niet meer werkte.

Het bedrijf achter Stanza is een tijd geleden door Amazon opgekocht en sindsdien was er geen nieuwe update meer geweest van het programma waarmee je o.a. PDF’s, ePUBs en Comics kunt lezen op je iOS apparaat. Nu is er toch weer eentje gekomen waarmee het programma toch weer werkt op iOS 5.
Helaas is het waarschijnlijk de laatste keer geweest dat Amazon een update uitgebracht heeft. Volgens Macworld heeft Amazon richting een van hun lezers en een van hun eigen stafleden aangegeven dat dit de laatste keer was. Er is nog geen officieel Amazon statement, maar het lijkt er wel op dat het nu bijna afgelopen is met Stanza.

En dat vond ik toch wel een bericht waard aangezien ik er veel gebruik van gemaakt heb op de iPad. Voor de ePUBs wijk ik uit naar iBooks, voor de PDFs naar GoodReader. Er is dus wel leven na Stanza, jammer blijft het echter altijd wel als zo’n product langzaam verdwijnt.