Live streamen van iPhone *naar* SURFnet / Wowza

Livu streamen naar Wowza Dat het mogelijk is om via de SURFnet livestreaming service (nog beschikbaar tot 31-12-2012) of andere Wowza-server installaties te streamen naar een iPhone of iPad was al lang duidelijk. Zie daarvoor ook dit bericht van vorig jaar. En ook voor het streamen *vanaf* een iPhone zijn er een groot aantal opties. Wat ik nog niet wist, was dat het ook mogelijk was om vanaf de iPhone video te streamen naar zo’n Wowza streaming server, zoals ook bij SURFnet nu nog staat.

Je hebt niet veel nodig, je moet voor €2,39 deze applicatie aanschaffen voor op je iPhone. Dan moet je een kanaal aanmaken (als je dat nog niet gedaan had) bij SURFnet (zie ook dit bericht en dit bericht).

Als je het kanaal aangemaakt hebt, dan moet je (net als je bij Wirecast zou doen in de twee genoemde berichten), de instellingen van het kanaal invoeren in de Livu-applicatie die je aangeschaft hebt:
Livu streamen naar Wowza
(uiteraard moet je de instellingen aanpassen zodat ze overeen komen met jouw kanaal).

De stream die geproduceerd wordt is van best aardige kwaliteit:
Livu streamen naar Wowza
En het aardige is dat deze ook ‘gewoon’ te bekijken is op de iPad/iPhone (mits je bij het aanmaken van het kanaal de adviezen gevolgd hebt die in dit bericht stonden).

Mooi. Zoals gezegd, na 31-12-2012 gaat de SURFnet livestreaming service uit de lucht, maar tot die tijd werkt dit prima.

[update] Minpuntje is wel dat de applicatie geen lokale kopie van de video bewaart en ook de Wowza server bij SURFnet doet dat niet. Daarom is er geen kopie/archief van de opname na afloop.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Henny Bekker
Henny Bekker
12 jaren geleden

De livestreaming dienst van SURFnet (SURFmedia-live) is één jaar langer (dus tot/met 31 december 2012) beschikbaar dan aangegeven in het artikel.

Groeten, Henny