i>clicker

In de categorie “interessant” mag vandaag ook de i>clicker niet ontbreken. Ik was eerder al bij Turning Technologies geweest, die hier ook stonden (en ze nog maar eens de tip gegeven dat ze een light versie van hun plugin moeten maken), i>clicker stond op een steenworp afstand. De stand van het bedrijf was een stuk kleiner, en het kon ook niet anders dan dat we bij de uitleg die ze me gaven regelmatig de vergelijking maakten tussen beide producten.

De overeenkomsten: beiden leveren stemkastjes en online licenties voor het stemmen via smartphone of browser. De lijst ondersteunde browsers voor i>clicker is best omvangrijk. Waar de stemkastje van Turning Technologies heel klein (credit card formaat) zijn, zijn die van i>clicker een stuk groter. Er zitten AAA-batterijen in, dat verklaart de omvang deels wel. Hoewel het bedrijf aan gaf dat de stemkastjes goedkoper zijn dan die van de concurrent, maakt dat met $43,99 per stemkastje niet echt veel uit.

In plaats van een USB-stick voor de laptop van de docent/spreker, maakt i>clicker gebruikt van een wat groter kastje dat je met een USB-kabel aansluit. Het kastje heeft een LCD display waar je ook de aantallen antwoorden voorbij ziet komen, de gekozen antwoorden etc.
Het idee is dat je als docent al ongeveer de reacties kunt zien, zonder dat je ze op het beeldscherm van je computer (en dus de beamer) zichtbaar maakt.

De bijbehorende software is niet gekoppeld aan PowerPoint. Je kunt het gebruiken in combinatie met elk programma of elke afbeelding waar je een vraag op hebt staan. Dat kan ook een webpagina zijn met een poll. Als je een poll open zet, dan wordt er een screenshot gemaakt van het scherm zodat je achteraf wel altijd een afbeelding van de vraag bij de antwoorden hebt.
Het klinkt wellicht niet zo heel duidelijk als ik het in woorden beschrijf, maar als je het zie is het heel logisch.

De bijbehorende software (beschikbaar voor Windows en Mac) hoeft niet geïnstalleerd te worden. Het is een kwestie van het opstarten van de executable. Handig dus als je dit wilt doen op een computer waar je niet helemaal een plugin wilt hoeven installeren voor een enkele sessie.

Net als bij Turningpoint kun je online stemmers en gebruikers van een stemkastje combineren in dezelfde sessies. Van de antwoorden worden nette grafieken gemaakt en je kunt demografische informatie verzamelen of vragen visueel met elkaar vergelijken.

Ik zou er niet snel onze Turningpoint stemkastje voor willen inruilen, maar het systeem heeft een aantal interessante features. Daarom dus een vermelding in mijn lijstje van producten die ik gezien heb tijdens Educause 2011

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
12 jaren geleden

[…] i>clicker » ICT & Onderwijs BLOG […]

trackback
12 jaren geleden

[…] i>clicker In de categorie “interessant” mag vandaag ook de i>clicker niet ontbreken. Source: ictoblog.nl […]