Educause 2011 – Woensdag

Terwijl het in Nederland al diep in de nacht is, komt hier in Philadelphia de dag voor mij ook een beetje tot zijn einde. Of dit de eerste of tweede dag Educause was, hangt een beetje af van hoe je telt, daarom heb ik maar gewoon “woensdag” in de titel gebruik. De dagen vliegen overigens ook voorbij. De dag begon qua conferentie om 8 uur met een keynote van Seth Godin. De meningen over zijn keynote waren achteraf een beetje verdeeld. Ja, inderdaad, eigenlijk vertelde hij niet echt dingen die nieuw waren (of zouden moeten zijn), maar de wijze waarop hij de boodschap bracht was leuk, energiek en positief en voor een keynote aan het begin van een conferentie is dat wat je verwacht.

Een aantal van de sessies die ik bijgewoond heb vandaag was helaas wat minder. De sessie over iTunesU noemde vooral de vragen waar de sprekers als onderwijsinstelling mee geworsteld hadden, zonder in te gaan op de antwoorden (of door te verwijzen naar de plek waar je die antwoorden zou kunnen vinden). De sessie over strategie rond mobiele applicaties was weliswaar interessant maar in een paar zinnen samen te vatten: zet een strategie uit van hoe je e.e.a. gaat uitrollen, kijk hoe je bestaande content kunt hergebruiken, stel een groeipad op.

Veel meer te spreken was ik over de verschillende bezoekjes die ik gisteren en vandaag aan stands op de informatiemarkt gebracht heb. Daar zal ik in afzonderlijke posts over berichten.