Romo: Robot bestuurbaar met je smartphone


Als je al eens met LEGO Mindstorms gespeeld hebt, dan ken je de sensatie van het tot leven wekken van een ‘dood’ stuk speelgoed. Bij Mindstorms kun je dat doen via de knoppen op de basismodule zelf, maar interessanter nog is het om dat via een van de verschillende beschikbare softwareomgevingen op je computer te doen. Het is daarmee ook een ideaal leermiddel als je kinderen, tamelijk laagdrempelig, wilt leren om logisch te programmeren.

Nou zijn de Mindstorms sets tamelijk duur, een paar honderd euro voor een basisset. De Romo is bij lange na nog niet zo uitgebreid en aanpasbaar als het LEGO speelgoed, maar bovenstaand filmpje deed me er meteen aan denken. Het bestaat uit een onderstel waar je een smartphone op vast maakt. Doordat het besturen van de smartphone via de microfoon-aansluiting gaat, kun je er een veelvoud van verschillende smartphones op basis van iOS of Android voor gebruiken. Fijn is natuurlijk wel als het er eentje is met minimaal een camera in de richting waarin je wilt rijden, prettiger is natuurlijk als er twee camera’s op zitten.

Met een tweede smartphone of tablet kun je dan de Romo besturen. Maar je kunt ook, net als bij Mindstorms, programma’s schrijven waarmee de Romo meer automatisch te werk gaat. Zodat hij bijvoorbeeld een bepaalde kleur volgt of ……
Wat meer precies is nog niet zo heel veel over bekend. Romo is namelijk nog een Kickstarter project. En dat betekent dat ze nog bezig zijn/waren met het binnen halen van genoeg geld om hem te produceren.

Met dat laatste zit het inmiddels wel goed, een positief bericht (met filmpje) op TechCrunch kan wat dat betreft wonderen doen. Ik heb de verleiding ook niet kunnen weerstaan en heb er eentje besteld. Voor mijn kinderen uiteraard. 😉

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
12 jaren geleden

[…] Romo: Robot bestuurbaar met je smartphone » ICT & Onderwijs BLOG […]