okt 042011
 

Een van de projecten die onderdeel uitmaken de Innovatieregeling 2011 van het SURFnet/Kennisnet Innovatie programma is van de Montessorischool JF Kennedy uit Den Haag. Ik heb ze vandaag gebruikt tijdens de Workshop Video op mobiele devices als voorbeeld van producerend leren met video op mobiele devices. Ik vind het een schitterend project en gelukkig hadden ze net afgelopen weekend een post online gezet met de eerste voorbeelden. Filmpjes van kinderen die nog aan het leren zijn hoe ze moeten tellen, maar die het schitterend vinden om te filmen met een iPad 2 én om op te treden in zo’n filmpje.

Omdat al onze cursisten vandaag over een of ander mobiel apparaat beschikten, was het natuurlijk wel handig om de link naar die voorbeelden snel voor hen beschikbaar te krijgen op hun telefoon. En dat is tamelijk eenvoudig, mits ze een QR-reader geïnstalleerd hebben staan.

Zowel Bitly.com als Goo.gl (en ongetwijfeld veel van de ruim 100 beschikbare URL-verkorters) hebben namelijk QR-ondersteuning ingebouwd zitten.

Het werkt als volgt. Als je http://www.innovatieregeling.nl/de-leerlingen-op-i-pad/ invoegt bij Goo.gl dan krijg je: http://goo.gl/UcCVf. Vul je nu in plaats daarvan http://goo.gl/UcCVf.qr in in je browser, dan krijg je een QR-code te zien die naar http://www.innovatieregeling.nl/de-leerlingen-op-i-pad/ verwijst.

Voor Bitly.com is het vergelijkbaar: http://www.innovatieregeling.nl/de-leerlingen-op-i-pad/ wordt (als ik ingelogd ben) http://kortelink.com/neCLKE of als ik niet ingelogd ben gewoon http://bit.ly/neCLKE. Maar je daar nu van http://bit.ly/neCLKE.qr dan krijg je de QR-code op een “mooie” pagina met Bitly logo onder de QR-code en als je http://bit.ly/neCLKE.qrcode invoert dan krijg je alleen de afbeelding.
Bij Bitly.com krijg je de QR-code ook te zien op de statistiekenpagina voor die URL (als je ingelogd bent).

Er zijn veel andere manieren om QR-codes te maken, dit was er gewoon eentje die nog niet bij alle deelnemers bekend was. Daarom nog even hier herhaald. 🙂

Deel dit bericht:

  5 reacties aan “Kinderen van Montessorischool JF Kennedy filmen met de iPad 2”

Reacties (2) Pingbacks (3)
  1. Kun je filmen met de ipad 2?

  2. ja, dat kan.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.