Hebben: Sony Tablet S

 Gepubliceerd door om 11:13  Android, Video, Videoconferencing
sep 162011
 

Wauw, dat is nog eens een nieuwtje uit een onverwachte hoek. Sony heeft haar Tablet S beschikbaar (nu te bestellen, levering eind deze maand) en het lijkt er op dat het nog eens een prima tablet is ook. David van bright.nl mocht hem (uiteraard, stik jaloers op die vent) uittesten en is er heel positief over. En dat is hij zeker niet altijd.

Maar ik kan me wel vinden in zijn review. Al moet ik bekennen dat ik de iPad vooral in de landscape richting gebruik, dus de aparte vorm van de achterkant zou mij dan niet helpen. Maar als je hem op je schoot hebt liggen (tijdens het TV kijken) of voor je op de tafel dan is die ingebouwde verhoging wel handig. Het inbouwen van infrarood zou inderdaad wel eens een killer feature kunnen blijken te zijn. Ook wij hebben nu twee afstandsbedieningen in gebruik omdat het me nog niet gelukt is om een (betaalbare) universele afstandsbediening te vinden die zowel mijn TV, de UPC mediabox en mijn HDX1000 te besturen. Betekent natuurlijk wél dat in dat geval de Tablet S de woonkamer niet meer mag verlaten. Dus het model met 3G zou dan niet noodzakelijk zijn.

Voor gebruik in de woonkamer zou ik dan wel ook de cradle er bij willen hebben, dan kun je hem tenminste als geavanceerde klok of fotolijst gebruiken tijdens het opladen. En videoconferencing is dan ook wel zo gemakkelijk. Of DLNA werkt is inderdaad altijd even afwachten. Mijn HDX1000 die aan de TV hangt zou het moeten ondersteunen. Maar het werkt niet altijd (maar als het werkt ziet het er mooi uit, net zoals bij Airplay overigens).

Dit kon wel eens een apparaat worden dat het prima gaat doen.

sep 162011
 

Ik gebruik mijn hotmail-account als een soort “erbij” mailaccount. De meeste mail die daar op binnen komt is SPAM. Ik kom bijna nooit op de website, maar gebruik ook hier Outlook om de mail te lezen. Vandaag kwam er een mail binnen in mijn postvak dat afkomstig zou zijn van Twitter. Daar riep meteen vragen op, want ik heb bij Twitter niet mijn hotmail account opgegeven.

Het was een mail compleet met Twitter logo en de boodschap dat Twitter me een notification gestuurd zou hebben en een URL eronder die naar Twitter leek te gaan. Outlook liet bij het erboven hangen met de muis niet meteen de URL zien, dus logde ik toch maar even via de browser in om te zien waar de link echt naar toe zou gaan (ging er niet vanuit dat het naar Twitter zou gaan).
En inderdaad, de link gaat naar een site genaamd “coderoasis.com”. Ik heb het risico genomen en vanuit de browser op de link geklikt. In dit geval gaat het niet verder dan een Viagra reclame. Maar normaal gesproken is het advies: deleten en niet te lang bij stil staan.

Maar toen viel het me op dat Hotmail in haar interface een extra optie heeft. Bij het Postvak IN staat ook “Updates uit sociale netwerken” (zie ook de screenshot) als filteroptie. En als ik daar op klik, dan wordt ook het bericht getoond dat helemaal niet van Twitter afkomstig is. Vreemd genoeg werden er ook een aantal andere getoond waarvan ik niet eens wist dat ik die gehad heb.
Dit wekt zo dan de indruk dat het wél berichten zijn die van Twitter komen. Immers, Hotmail zegt dat het updates uit sociale netwerken zijn. En, nee, niet iedereen gaat uit van het meest negatieve scenario, ik ken genoeg mensen die in zo’n geval denken “als Hotmail zegt dat het van Twitter komt, dan zal het toch wel zo zijn?”. Zeker aangezien de mail zelf er tamelijk echt uit ziet.

Dus: let op! en wees voorzichtig met links in notificatiemails. Het kan zijn dat het slechts SPAM is, maar krijg je het advies om zaken te installeren, moet je inloggen op een site om de notificatie te kunnen lezen, niet doen. Natuurlijk, het kan zijn dat je echt een bericht van Twitter krijgt en moet inloggen. Maar check dan wel heel goed de adresbalk zodat je zeker weet dat je op de juiste site aan het inloggen bent.
En hotmail zou een moeten nadenken over een beter detectiemechanisme voor zulke mail. Zeker als ze dit soort filters aanbieden.

 Reacties uitgeschakeld voor Hotmail zet gebruikers op het verkeerde been bij Twitter SPAM  Tags: , ,
sep 162011
 

In de categorie: “als jij het kunt bedenken, dan heeft iemand anders dat ook al eens gedaan”, dit item op SGNL. Het gaat over een (op maat gemaakte) case voor een van de Sony eReaders, de PRS-300. De case is waterdicht tot 120 meter. Hij is gemaakt voor twee professionele duikers die hem gebruiken terwijl ze onder water aan het wachten zijn tijdens hun decompressiestops.
Natuurlijk kun je het ook op andere momenten gebruiken, zoals voor het opslaan van kaarten met informatie over het onderwaterleven, of een navigatiekaart.

Het behuizing is gemaakt door Gates, maar hij is (nog) niet te koop. Ik vrees dat hij ook een flink stuk duurder zou uitvallen dan de eReader zelf.

(Getipt door Libery Technology in Texas)

 Reacties uitgeschakeld voor Elektronische boeken lezen tijdens het duiken  Tags: ,