Hebben: Sony Tablet S

Wauw, dat is nog eens een nieuwtje uit een onverwachte hoek. Sony heeft haar Tablet S beschikbaar (nu te bestellen, levering eind deze maand) en het lijkt er op dat het nog eens een prima tablet is ook. David van bright.nl mocht hem (uiteraard, stik jaloers op die vent) uittesten en is er heel positief over. En dat is hij zeker niet altijd.

Maar ik kan me wel vinden in zijn review. Al moet ik bekennen dat ik de iPad vooral in de landscape richting gebruik, dus de aparte vorm van de achterkant zou mij dan niet helpen. Maar als je hem op je schoot hebt liggen (tijdens het TV kijken) of voor je op de tafel dan is die ingebouwde verhoging wel handig. Het inbouwen van infrarood zou inderdaad wel eens een killer feature kunnen blijken te zijn. Ook wij hebben nu twee afstandsbedieningen in gebruik omdat het me nog niet gelukt is om een (betaalbare) universele afstandsbediening te vinden die zowel mijn TV, de UPC mediabox en mijn HDX1000 te besturen. Betekent natuurlijk wél dat in dat geval de Tablet S de woonkamer niet meer mag verlaten. Dus het model met 3G zou dan niet noodzakelijk zijn.

Voor gebruik in de woonkamer zou ik dan wel ook de cradle er bij willen hebben, dan kun je hem tenminste als geavanceerde klok of fotolijst gebruiken tijdens het opladen. En videoconferencing is dan ook wel zo gemakkelijk. Of DLNA werkt is inderdaad altijd even afwachten. Mijn HDX1000 die aan de TV hangt zou het moeten ondersteunen. Maar het werkt niet altijd (maar als het werkt ziet het er mooi uit, net zoals bij Airplay overigens).

Dit kon wel eens een apparaat worden dat het prima gaat doen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
6 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
9 jaren geleden

’t Apparaat ziet er inderdaad mooi uit. Vormgeving is aan Sony wel toevertrouwd.
Of de vormgeving nou ECHT zo handig is… Ik denk het niet. Als je in portrait-mode wil werken kan je hem dus niet gewoon op tafel of je schoot leggen. Dan ligt ie immers niet vlak. Niet handig dus.
Ik las ergens dat het scherm niet echt kras-vrij is (belangrijk punt!).

Of de bijzondere features allemaal zo handig zijn? Voor mij niet, maar dat komt denk ik doordat ik een iPad en Apple TV heb en voor de audio/video apparatuur in de woonkamer een universele afstandsbediening en geen Sony PS.
Extra SD card lijkt leuk, maar het is niet mogelijk om rechtstreeks vanaf die card media te bekijken. Dergelijke content moet eerst naar het interne geheugen gekopiëerd worden.

Op een aantal video’s zag ik dat het Android euvel van een UI met ietwat ‘achterblijvende response’ [een tikkeltje vertraagd en soms schokkerig] nog steeds niet is opgelost.

Batterij-leven is korter dan van de Samsung Galaxy Tab en de iPad

Als ik nu een tablet zou moeten kopen dan zou ik op basis van wat anderen er over geschreven en getoond hebben deze Sony Tablet S niet aanschaffen…

Fred Zelders
9 jaren geleden

@ Pierre Ik bekijk een nieuwe tablet alsof ik ‘m zelf zou aanschaffen. En ’t maakt mij niet uit of het iOS, Android of wat er dan ook nog meer op de markt komt draait. Daarbij is het in mijn geval onvermijdelijk dat ik ga vergelijken met de iPad 1, omdat ik er nou eenmaal eentje heb.
Om dezelfde reden was er geen haar op mijn hoofd die er aan dacht op de iPad 2 over te stappen.

N.B. Met mijn smart phone ben ik begin van dit jaar ook zo te werk gegaan, maar toen blijkbaar niet zorgvuldig genoeg: Bij vernieuwing van de iPhone 3 ging ik (uitgaande van wat er op het web over gezegd werd en te zien was) over op de Samsung Galaxy S. Dat was een bedroevende ervaring. Die telefoon ging heel snel snel het Marktplaats circuit in. Daar heb ik lesgeld mee betaald.
Sindsdien ben ik NOG kritischer geworden, met name op wat anderen over een device schrijven. Voortaan Check/Double-check/Check check check. 🙂

Ik sluit niet uit dat er een Android komt die in mijn ogen beter is en dan laat ik dat ook gewoon weten. Vooralsnog heb ik er nog geen enkele gezien.

Overigens… je legt met je reactie wel een erg grote verantwoordelijkheid bij mij! 🙂

Raoul Teeuwen
9 jaren geleden

@Fred: kun je nog aangeven wat voor jou de reden was om die Samsung Galaxy weer weg te doen (en wat je er toen voor in de plaats hebt genomen). Mijn interesse is er oa omdat ik een iPhone 3GS heb, goed op de hoogte ben van ontwikkelingen, mijn contract vernieuwd zou kunnen worden (maar voorlopig heb ik onbeperkt internet en 150 min en 150 sms voor 29.95/mnd: blijkt momenteel zo slecht nog niet), en ik bv de volgende Nexus overweeg (plain Android vooral zodat je bij een nieuwe Android-versie snel die nieuwe versie kunt gebruiken ipv te moeten wachten totdat de leverancier zijn schil heeft aangepast).

Fred Zelders
9 jaren geleden

@Raoul: Ik deed de Samsung Galay S begin dit jaar weg omdat
1. het apparaat minstens 2 x per dag vastliep (meestal vaker)
2. de user interface af en toe schokkerig was en niet snappy aanvoelde
3. de accu veel te snel leeg was. Ik kon er geen (werk)dag mee uitzingen.
4. Ik niet aan de inconsistenties van de Android UI kon wennen. Allerlei verschillende lettergroottes, diverse font-kleuren, geen vaste plekken voor de standaard functies, etc.
5. Het apparaat voelde goedkoop aan: Licht/plastic. Behuizing sluit niet overal even goed en kraakt een beetje als je er in knijpt.

Overigens een perfecte camera in dat apparaat (minstens zo goed als die in de iPhone4).

Ik heb uiteindelijk een iPhone4 gekocht en daar heb ik nog geen dag spijt van. Klasse apparaat.

Patrice Plet
9 jaren geleden

@Raoul De Galaxy S had je moeten tweaken om de vastlopers tegen te gaan en het batterijverbruik te beperken. Helaas is inderdaad de consistentie van de apps ver te zoeken qua layout. Dat is Android, maar geeft je wel vrijheid. En het kost je misschien wat meer moeite om je telefoon zo te krijgen zoals je wil, maar het kan allemaal wel (en ik vind het leuk ;-))
Dit in tegenstelling tot het Ecosysteem van Apple. Ik kan er maar niet aan wennen. Onze hulp (en ik ken nog meer gevallen) heeft bijvoorbeeld gisteren haar Iphone 4 aan Itunes gehangen. Begon dat ding te syncen en nu is ze al haar muziek kwijt.

In mijn beleving is nu de Galaxy S2 het beste toestel . Ook http://www.techradar.com/news/phone-and-communications/mobile-phones/20-best-mobile-phones-in-the-world-today-645440?artc_pg=21 denkt er zo over.

@Raoul we moeten afwachten hoe de Iphone 5 er uit gaat zien. Ze gaan meer met Icloud werken en minder met Itunes, hetgeen een flinke verbetering zal zijn. Ook ik ga, denk ik, voor de Samsung Nexus Prime, vanwege o.a. het grote (HD) scherm.

Trouwens als je plain Android wil hebben, is rooten een optie. Ik heb de “good old” HTC Desire geroot en het draait nu de laatste versie (zonder Sense) en het draait nog steeds als een tierelier! Dat is Android!
Misschien wacht ik nog wel op een quad core telefoon, daar ik nog steeds erg tevreden met de Desire.

Leuk al die ontwikkelingen!