Tip: Beperkt inloggen met LinkedIn

Toen de ePitch van Hans Bronkhorst wilde bekijken, moest ik inloggen met mijn LinkedIn-account. Ik kan er helaas niet naar linken, want hij stond in een besloten LinkedIn-groep en bij rechtstreeks linken krijg ik geen login-knop te zien. Geen ideaal voorbeeld dus, maar ik wilde toch even melding maken van een mooie feature bij LinkedIn.

Het is op het moment erg modern als je als site niet een eigen inlogoptie hebt, maar dat je gebruik maakt van de inlogaccounts van anderen. Zo kun je op veel plekken inloggen met je Twitter-account, je Facebook-account, je Google-account etc.

Ik vind dat niet altijd prettig omdat je bij het inloggen een aantal rechten aan die site moet geven. Ze willen bijvoorbeeld toegang tot je mailadres, je contacten, willen je Twitter account kunnen updaten etc. De toegang kun je weliswaar in alle gevallen wel weer intrekken, maar dan moet je er maar net aan denken.

LinkedIn heeft dat gemakkelijker gemaakt door een extra optie aan te bieden bij het inloggen waarbij je kunt aangeven hoe lang die toegang geldig is. Daarna wordt hij automatisch ingetrokken. Kies je bijvoorbeeld voor “One Day” dan is die toestemming dus alleen voor die dag geldig. Wil je een andere keer toch nog een keer op die manier inloggen, dan moet je gewoon nog een keer toestemming geven. Gemakkelijk zat.

Standaard staat de optie op “Until Revoked” en als je dus te snel op “OK, I’ll Allow it” klikt dan moet je hem toch nog handmatig weg halen als je dat wilt. Dat kan op LinkedIn via Settings (klik op je account naam rechtsboven op de pagina) > Groups, Companies & Applications > View your applications.

Handig. Zouden wat mij betreft meer sites mogen doen.