Wanneer krijgen we eindelijk genoeg van Angry Birds?

Eigenlijk is het toch wel heel erg. Google+ komt met spellen. Leuk. Maar welk staat staat er meteen bij? Ja, natuurlijk Angry Birds. Het is dezelfde versie als dat je ook hier in Google Chrome kunt spelen zonder Google+. Inmiddels kun je het spel al spelen op je iPod Touch, de iPhone, de iPad, op Nokia apparaten, op Android toestellen, op Palm WebOS, je PC, Windows Phone 7. Ik weet eigenlijk niet op welk zichzelf respecterend device je nog géén Angry Birds (ik geloof dat ik op mijn iPad 3 verschillende versies heb staan) kunt spelen.

Het zou dus geen enkel probleem moeten zijn om Angry Birds op Google+ links te laten liggen en het vooral niet te spelen. Nou nee…zo gemakkelijk is het dan toch weer niet.

En de reden daar voor is heel eenvoudig: Google+ voegt namelijk een competitie-element toe. Alle contacten die je in je kringen hebt staan, komen ook in een gezamenlijke scorelijst terecht. En dat werkt aanstekelijk. Raymond Snijders stuurde gisteren de tweet: “LOL, ik start Angry Birds via G+ en bij het eerste level zie ik dat ik @PeterMcAllister moet verslaan qua punten. Met foto en al”. Die tweet werd niet zo lang daarna gevolgd door een tweet met de mededeling dat hem dat ook gelukt was.
Dat heb ik uiteraard niet op me laten zitten en inmiddels is hij ook al weer van die plek verdrongen.

Natuurlijk. iOS had zoiets ook al lang. Maar daar zit één belangrijk verschil: Bij iOS krijg ik vaak de vraag of ik me wil registreren bij “Game Center” en ik klik daar standaard op “Cancel”. Ik vond het altijd flauwekul, ging er niet vanuit dat ik er zin in zou hebben om me te meten met andere gamers (waarvan ik vooraf niet zeker wist wie dat waren) etc.
Google nam die beslissing gewoon voor me. Schandalig of heel slim? Ik kan me voorstellen als je dat eerste denkt, maar ik denk dat het heel slim is om een groep spelers te motiveren die iOS niet over de streep krijgt.

Voor nu dan, want ik weet van Angry Birds dat vooral de hogere levels een stuk moeilijker worden en na een tijdje krijg ik steeds genoeg van het “je moet exact één of exact dit aantal vogels op die plek(ken) terecht krijgen”.
Bijkomend nadeel: het halen van 3 sterren is echt niet genoeg om een eerste plek te krijgen/houden voor een level. Je moet naast het doden van alle varkens met zo min mogelijk vogels, zo veel mogelijk andere dingen kapot zien te krijgen om genoeg punten bij elkaar te sprokkelen voor de eerste plek.

Ik zal dus gelukkig binnenkort er wel weer genoeg van hebben.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Justin
9 jaren geleden

http://www.angrybirdstoys.nl voor al uw angrybirds knuffels en accessoires