BoekTweePuntNul

 Gepubliceerd door om 17:14  eBooks, Internet, Leertechnologie, Onderwijs
aug 112011
 


Sommige dingen gaan zó snel dat je er nog niet eens tijd hebt om over te schrijven. Op 11 juni kreeg ik een mailtje van Louis Hilgers namens hemzelf en Tessa van Zadelhoff met de titel “Doe je mee?”. De mail bevatte niet veel tekst, maar wel een verwijzing naar een website: www.BoekTweePuntNul.nl, daar zou alles uitgelegd worden. Op die website werd inderdaad alles duidelijk. Louis en Tessa waren van plan een boek voer Web 2.0 samen te stellen. Daarvoor hadden ze een lijst gemaakt van 100 onderwerpen en iedereen die dat wilde kon zich daar op inschrijven. Als je je ingeschreven had, dan kreeg je een bevestiging en werd jouw naam aan de lijst toegevoegd.

Ik kreeg de mail om 9:26 uur binnen, stuurde om 10:53 mijn aanmelding voor een onderwerp dat nog niet op de lijst stond (Ustream) en kreeg om 13:19 uur  een mail van Tessa dat het onderwerp aan de lijst toegevoegd zou worden. Uiteindelijk was binnen 4 dagen de lijst met 100 onderwerpen gevuld en werd op 11 juli de huidige limit van 125 onderwerpen bereikt.
Op de website stond een voorbeeld van twee bijdragen van Tessa en Louis zodat je een beetje houvast had bij het maken van je eigen bijdrage. Want het moest in mijn geval allemaal redelijk snel er tussen door. De deadline was weliswaar pas 1 augustus, maar omdat ik van 9 juli tot 4 augustus offline zou zijn, moest ik alles dus voor die 9e juli aanleveren.

Ik heb dan ook veel van de (bijna) wekelijkse mailingen pas gezien nadat ik terug was. Ik begrijp dat het er om  gespannen heeft om alles binnen te krijgen en op 2 hoofdstukken na is het gelukt. Nu is de eindredactie aan het werk en worden de hoofdstukken gemaakt. Doel is om het boek te lanceren in september. Kortom, een megaklus in een ongelofelijk korte tijd. Maar ik heb er vertrouwen in dat het hen gaat lukken. 🙂

Lees verder….