aug 102011
 

Kindle Cloud Reader Amazon heeft vandaag haar Cloud Reader geïntroduceerd. Het is een webbased reader voor de boeken die je bij Amazon aangeschaft hebt. Mooi is dat het werkt in Chrome (op Mac, PC, Linux en Chromebook), Safari (Mac, PC) én Mobile Safari op de iPad. Als je naar https://read.amazon.com/ gaat dan moet je inloggen met je Amazon account waarna je afhankelijk van je browser de optie krijgt om ook lokaal opslag te reserveren voor de applicatie. Want hoewel het een webbased applicatie is, kun je ook boeken downloaden om beschikbaar te hebben als je offline bent. Op de iPad kan de applicatie (na jouw toestemming) maximaal 50MB aan ruimte reserveren. Meer dan genoeg voor een aantal boeken onderweg.

Op mijn Windows 7 machine met Chrome werd de applicatie netjes voorzien van een icoontje op de desktop (als je dat wenst) waarmee je hem direct kunt opstarten alsof het een standalone applicatie is.
Amazon Cloud Reader in Chrome Amazon Cloud Reader in Chrome Amazon Cloud Reader in Chrome Amazon Cloud Reader in ChromeAmazon Cloud Reader in Chrome
Lees verder….