High Definition Live Videostreaming via je bril


Toen de Looxcie vorig jaar verscheen, ging het om een kleine camera die op een bluetooth headset vastgeplakt leek. De Looxcie moest $199 kosten en maakte opnames met slechts 15 beelden per seconde bij een resolutie van 480x320pixels. Het apparaat had opslag voor 4 uur video op die kwaliteit. Dat was september 2010, het is nu 9 maanden later en via Kickstarter.com probeert ZionEyez voldoende startgeld binnen te halen voor de productie van een camera die net als de Looxcie geschikt is om “alles wat je ziet” op te nemen, maar met specs die een stuk steviger zijn.

Ten eerste is de camera zelf een stuk minder opvallend. Hij zit namelijk onzichtbaar verwerkt in een zonnebril (al kun je er ook gewone glazen in stoppen). Daarnaast neemt hij 720p HD video op. Hij kan de video via bluetooth naar je smartphone (iOS of Android) streamen en zou dan van daaruit meteen live moeten kunnen streamen. Maar je kunt de video ook opnemen op de bril zelf. Daar is 8GB aan ruimte voor. En hoewel het demofilmpje hierboven zonder audio is, neemt de bril ook audio op.
De ingebouwde accu zou 3 uur opnemen van video mogelijk moeten maken. En dat allemaal voor $199,99 (of $150 tijdens de pre-order fase).
Ik moet bekennen dat het allemaal zó fantastisch klinkt, dat ik wel een beetje sceptisch ben of het het bedrijf wel gaat lukken om ook echt een bril te maken die de moeite van het gebruik waard is. We zullen het pas weten als er nog minimaal $32.101 binnen gehaald wordt de komende 56 dagen. Dat kan best snel gaan, want toen Mashable er gisteren een bericht over maakte stond de teller nog op 58 backers, terwijl dat er minder dan 24 uur later al 151 zijn. En de $9.745 van gisteren is al gegroeid naar $22.899 tot nu toe opgehaald. En wie weet wat deze blogpost daar nog aan toevoegt. 😉

Ze nemen ook internationale orders aan. Als je het project niet alleen wilt steunen, maar ook zo’n bril wilt ontvangen, dan ben je $150 + $15 kwijt. Voor een extra $25 krijg je ook een T-shirt erbij.
Voor het toezeggen van geld heb je een Amazon-account nodig. Zij regelen de betalingen. Het geld wordt pas van je creditcard afgeschreven als blijkt dat het doelbedrag behaald is aan het einde van de gestelde termijn (31 juli 2011 in dit geval). Als dat zo is, wordt het afgeboekt en start de productie. Dan wordt ook aan je gevraagd waar e.e.a. naar toe verzonden moet worden. Let op: Het betekent niet dat je 31 juli al zo’n bril ontvangt!

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties