Als er maar 100 mensen op de aarde leefden, dan…..

Als er maar 100 mensen op de aarde leefden, dan….. had er 1 een HBO opleiding of beter genoten en de andere 99 niet. Dan hadden er 76 de beschikking over elektriciteit en de andere 24 niet. Dan hadden er 83 de beschikking over schoon water en de andere 17 niet. Als je de wereld terug brengt tot 100 personen, dan is de omvang van een aantal verdelingen veel duidelijker inzichtelijk te maken.
Als je dan, zoals Toby Ng gedaan heeft, in staat bent mooie en overzichtelijke afbeeldingen te maken die in één oogopslag laten zien welke statistieken het over gaat, dan wordt het allemaal opeens wel heel erg inzichtelijk.

Het zijn de soort afbeeldingen waar we in het onderwijs helaas vaak alleen maar van kunnen dromen. Maar dat maakt ze natuurlijk niet minder mooi. Bekijk ze hier allemaal.

(getipt door My Modern Met)