TED filmpjes op je TV bekijken

TED op de iPad De TED Talks (TED = “Technology, Entertainment, Design”) zijn korte presentaties over de meest uiteenlopende onderwerpen. De opnames ervan worden gratis via internet beschikbaar gesteld, maar (natuurlijk) ook via de iPad.

Sinds de meest recente versie van de applicatie is er ook ondersteuning voor Airplay aanwezig. Dat betekent dat als je een Apple TV hebt (of een ander apparaat dat via een omweg ondersteuning voor Airplay gekregen heeft), je de filmpjes met één druk op de knop kunt doorsturen naar je TV.
Dat maakt het nu in Nederland (hier is de Apple TV nog niet te koop) nog wat minder breed bruikbaar, maar ik heb het getest op mijn HDX1000 en het ziet er perfect uit op een breedbeeld TV.
TED op de iPad TED op de iPad
Het je een iPad met alleen Wifi of wil je je databundel niet opgebruiken tijdens het onderweg in de trein bekijken van de filmpjes? Ook dat kan want je kunt vooraf filmpjes downloaden voor offline gebruik. Zie je iets wat de moeite waar is, dan kun je dat delen via Twitter, Facebook of E-mail.

Kortom, er is eigenlijk geen reden om de TED applicatie niet te installeren op je iPad.