apr 062011
 

Soms is het nieuws dat iets niet door gaat net zo groot als de aankondiging zelf. Gisteren kwam het bericht dat Toyota een “theme” zou gaan aanbieden via de Cydia winkel, de alternatieve applicatiewinkel die je op je iDevice krijgt als je een jailbreak uitvoert. Op zich zul je denken “nou en?”, maar Toyota zou de eerste grote onderneming zijn die officieel iets aanbiedt via de Cydia winkel (met een bereik van naar schatting 1,5 miljoen unieke gebruikers per dag!). Het zou een aardige steun in de rug zijn voor het idee dat jailbreaken niet iets is wat alleen gedaan wordt om illegale software te installeren (en dat is wat mij betreft zeker ook niet zo).

Maar Apple zag die kans ook en greep in. Apple nam contact op met Toyota en dat had tot gevolg dat het reclamebureau van Toyota de opdracht kreeg de reclamecampagne stop te zetten en te zorgen voor het verwijderen van het theme uit de Cydia winkel. Reden die Toyota opgaf was het in stand houden van de goede relatie met Apple.

Nu heb ik op zich niets met Toyota in het algemeen of de Toyota Scion (waar het theme voor was) in het bijzonder. Ik zou er dus ook niet over gepeinsd hebben om het theme te installeren. Het was dan ook een reclamecampagne voor een niche van gebruikers in een niche winkel (er zijn ongeveer 10-15 iPhones voorzien van een jailbreak). Duidelijk is dus dat Apple zelfs daar geen risico wil nemen en wil voorkomen dat het door grote bedrijven als acceptabel gezien wordt via Cydia reclame te maken.

(getipt door ijailbreak.com)

 Reacties uitgeschakeld voor Toyota gaat tóch geen reclame maken voor Jailbreaken  Tags: , ,

TED filmpjes op je TV bekijken

 Gepubliceerd door om 07:25  iOS, Media, Video
apr 062011
 

TED op de iPad De TED Talks (TED = “Technology, Entertainment, Design”) zijn korte presentaties over de meest uiteenlopende onderwerpen. De opnames ervan worden gratis via internet beschikbaar gesteld, maar (natuurlijk) ook via de iPad.

Sinds de meest recente versie van de applicatie is er ook ondersteuning voor Airplay aanwezig. Dat betekent dat als je een Apple TV hebt (of een ander apparaat dat via een omweg ondersteuning voor Airplay gekregen heeft), je de filmpjes met één druk op de knop kunt doorsturen naar je TV.
Dat maakt het nu in Nederland (hier is de Apple TV nog niet te koop) nog wat minder breed bruikbaar, maar ik heb het getest op mijn HDX1000 en het ziet er perfect uit op een breedbeeld TV.
TED op de iPad TED op de iPad
Het je een iPad met alleen Wifi of wil je je databundel niet opgebruiken tijdens het onderweg in de trein bekijken van de filmpjes? Ook dat kan want je kunt vooraf filmpjes downloaden voor offline gebruik. Zie je iets wat de moeite waar is, dan kun je dat delen via Twitter, Facebook of E-mail.

Kortom, er is eigenlijk geen reden om de TED applicatie niet te installeren op je iPad.