Gratis eBook: Presenteren met de iPad

Als mobiel apparaat vind ik de iPad prima geschikt voor het verzorgen van presentaties. Ik heb al een aantal keer mijn laptop thuis gelaten als ik ergens een presentatie moest verzorgen en de iPad rechtstreeks aangesloten op de beamer.

Het enige nadeel op dit moment is het “verbonden” zijn aan de beamer via een kabeltje, maar dat is van de andere kant ook wel prettig omdat je niet afhankelijk bent van het aanwezige draadloos netwerk tijdens je presentatie.
Ik heb een korte handleiding gemaakt voor het gebruik van Keynote op de iPad. Daarnaast vind je in het eBook verwijzingen naar andere tools die ook allemaal gebruikt kunnen worden om vanaf de iPad te presenteren.
Omdat MagicScroll wat moeite had met het juist online weergeven van het ePUB document, heb ik hem ook maar even als PDF beschikbaar gemaakt.
Presenteren met de iPad (EPUB 571KB)
Presenteren met de iPad (PDF, 2MB)

Downloaden van de EPUB-versie naar je iPad, iPhone of iPod Touch is heel eenvoudig: zorg dat je het gratis iBooks geïnstalleerd hebt staan en klik dan op de link in dit bericht. Het eBook wordt dan gedownload naar je apparaat en je krijgt de optie om hem in iBooks te openen.
En natuurlijk kun je hem ook lezen op je Android apparaat, je eReader met EPUB ondersteuning of een Mac/Windows client.

0 0 stemmen
Bericht waardering
20 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem-Jan van Zeist
11 jaren geleden

Ha, op de innovatiedag afgelopen donderdag mocht ik m’n iPad niet eens gebruiken aangezien ze e.o.a. software gebruikten voor de opname van weblectures! Belachtelijk toch?

Trouwens, ik ben niet zo lang meer bezig als ‘iPad-man’ op de VU, maar zal je blog wel blijven volgen, blijft ook erg nuttig voor Apple-fanatici :P.

Prins
Prins
11 jaren geleden

STOP!
Ik ben er ook ingetrapt!
Kabel gekocht voor dertig euro: Niet projecteren dus!
Het werkt alleen voor keynotes! Al het andere laat Apple niet toe!

Wilfred Rubens
11 jaren geleden

Deze publicatie ga ik eens aandachtig lezen. Dank voor het delen.

essen2punt0
11 jaren geleden

Pierre, Je bent weer onnavolgbaar. Dank je wel voor de tips en je how-to.

Eric Slaats
Eric Slaats
11 jaren geleden

Draadloos presenteren al mogelijk met de iPresent weView beta die door ict&smart mobile studenten ontwikkeld us voor #iFontys.

Presentaties kunnen nonliniear doorlopen worden en verschillende interactie met het publiek zijn mogelijk (o.a pols, questions shares en interestindication) deze zijn in de presentatie te brengen.

Beta wordt gepresenteerd op het #ifontys einevent 25 februari

Uitontwikkeling met impart-it. Resultaat voir juli gratis in de appstore. Tevens ook ontwikkeld voor Android.

Publicatie volgt

Fred Zelders
11 jaren geleden

Pierre,

Complimenten voor deze handleiding. » KLASSE!

In dit kader heb ik nog een tip voor een app die je bij presentaties zou kunnen helpen: Picture Link. Hiermee kan je interactieve slide shows maken.
~ Picture Link
N.B. Er is ook een gratis Lite versie

Fred Zelders
11 jaren geleden

Op YouTube een video die laat zien hoe Picture Link werkt:

~ Picture Link iPad application

essen2punt0
11 jaren geleden

Heb er maar even een blogje aan gewaagd.
Andere doelgroep die hier ook vast meer van wil weten.

Danielle
11 jaren geleden

Dank voor het maken van deze handleiding: ik heb de epub-versie inmiddels in mijn ibooks staan. Heb verder nog geen ervaring met het maken van presentaties op mijn iPad maar wil er graag meer over leren. Even snel door het eBook bladerend, denk ik dat het heel veel goede basisinformatie aanbiedt. Dank dus!

bijnanooit
11 jaren geleden

Ik heb met je mooie overzicht een collega met iPad blij gemaakt. Ik had er zelf (heb geen iPad) al het een en ander over bij elkaar gezocht maar buig met ontzag voor de meester.

Bedankt! (ook namens anderen 🙂

Gillian
Gillian
11 jaren geleden

Bedankt voor deze handleiding. Die komt goed van pas!
Ik ben een ipad aan het overwegen om college mee te geven en wil ook op de sheets kunnen schrijven tijdens de presentatie op college. Bv om formules af te leiden of sommetjes op te lossen.
Wat is jouw advies qua software?

Gillian
Gillian
11 jaren geleden

Dank voor je reactie! Ik heb je stukje met grote belangstelling gelezen. Ik heb nog geen ervaring met welke stylus dan ook op de ipad. Ik moet binnenkort de keuze maken tussen tabletpc of laptop plus ipad.
Ik geef mechanica en moet binnenkort over op tablet lesgeven omdat de borden simpelweg uit de collegezalen worden gehaald.
Ik twijfel sterk omdat ik de tabletpcs te klein vindt om ook als laptop te gebruiken en ze als laptop voor mijn verdere werk qua perfomance me nog al tegenvallen (de bij ons standaard tablet kan windows 7 maar nauwelijks aan) en de IPAd nog net niet aan de lesgeefeis voldoet.
Daarnaast vind ik de tablets duur: ik heb een high end 15″ laptop en een ipad voor 500 euro minder dan een 12″ tablet.
Ik ga volgende week een weekje ipad testen. Ik hou je op de hoogte van mijn bevindingen!