Vimeo Video School

Het kan natuurlijk zijn dat ik té serieus aan het worden ben. Dat het aan mij ligt en niet aan Vimeo en (gisteren) Google.

Net als de Teach Parents Tech site van Google vind ik de Vimeo Video School wat té veel flauwe filmpjes bevat die (denk ik) er voor kunnen zorgen dat de boodschap verloren gaat. Terwijl er ontzettend veel goede, zinvolle, nuttige, serieuze filmpjes zijn opgenomen binnen de verschillende categorieën. Maar dat lijkt vooral te komen omdat ze ook filmpjes van anderen hebben opgenomen.

Maar als je bijvoorbeeld de Video 101 bekijkt, dan is het eerste filmpje wel leuk, maar een beetje simpel. Er wordt daar (wel in andere filmpjes) nog niet gewezen op het belang van een externe microfoonuitgang, de vergelijking “camcorder” versus “cellphone” is wel heel simpel. Nog niks over de vergelijking tussen soorten camcorders, terwijl je bij de aanschaf dat wel moet weten.
De twee andere filmpjes in die Video 101 serie zijn gewoon kreepy / irritant. Zo’n vent die steeds door het beeld loopt of je commandeert bij het importeren/produceren van je video. Leren mag best leuk zijn, maar het moet niet flauw worden. Vind ik dan. Want het zal ongetwijfeld wel een hit worden.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Bram
13 jaren geleden

Haha, “les goûts et les couleurs, ça ne se discute pas” zegt men hier in België wel eens, ik vind de filmpjes wel geweldig. En hoewel de voorstelling je inderdaad al dan niet ligt, de gegeven tips (toch die van het filmen zelf) zijn in ieder geval erg nuttig.
In Vlaanderen loopt er een project, edufiks rond ondernemen met nieuwe technologie voor kinderen van de lagere school (tot 12 jaar dus). Dit jaar gaan de leerlingen leren omgaan met The Flip. Een collega maakte hiervoor een (gratis te downloaden) presentatie waar alle praktische tips die je in het VIMEO filmpje terug ziet komen ook voorgeschoteld krijgt.