Vimeo Video School

 Gepubliceerd door om 06:48  Onderwijs, Video
dec 202010
 

Het kan natuurlijk zijn dat ik té serieus aan het worden ben. Dat het aan mij ligt en niet aan Vimeo en (gisteren) Google.

Net als de Teach Parents Tech site van Google vind ik de Vimeo Video School wat té veel flauwe filmpjes bevat die (denk ik) er voor kunnen zorgen dat de boodschap verloren gaat. Terwijl er ontzettend veel goede, zinvolle, nuttige, serieuze filmpjes zijn opgenomen binnen de verschillende categorieën. Maar dat lijkt vooral te komen omdat ze ook filmpjes van anderen hebben opgenomen.

Maar als je bijvoorbeeld de Video 101 bekijkt, dan is het eerste filmpje wel leuk, maar een beetje simpel. Er wordt daar (wel in andere filmpjes) nog niet gewezen op het belang van een externe microfoonuitgang, de vergelijking “camcorder” versus “cellphone” is wel heel simpel. Nog niks over de vergelijking tussen soorten camcorders, terwijl je bij de aanschaf dat wel moet weten.
De twee andere filmpjes in die Video 101 serie zijn gewoon kreepy / irritant. Zo’n vent die steeds door het beeld loopt of je commandeert bij het importeren/produceren van je video. Leren mag best leuk zijn, maar het moet niet flauw worden. Vind ik dan. Want het zal ongetwijfeld wel een hit worden.

Snor – 4

 Gepubliceerd door om 06:15  movember
dec 202010
 


Er bestaat van alles wel een infographic tegenwoordig. Dus ook over de vraag hoe je de betrouwbaarheid van een persoon kunt aflezen aan zijn (of haar?) baard/snor. Met de classificatie als “The Burt Reynolds“-snor kan ik nog heel erg leven moet ik zeggen.

Ik weet helaas niet precies wie de infographic gemaakt heeft, dit was mijn bron. Wil je meer weten over hoe je zulke infographics zelf kunt maken, daar zijn natuurlijk ook online tutorials over te vinden, zie bijvoorbeeld deze en deze.

Dit bericht is het achtste bericht in een serie waarmee ik aftel naar 24 december 2010. Dan scheer ik mijn snor af als onderdeel van de Allessnor actie voor Serious RequestHet Glazen Huis. Wil jij mij of een van de andere snorders sponsoren? Dat kan! Kijk hier voor meer informatie.