Oldskool Collegerama met versneld afspelen

Een van dé belangrijke features die door studenten aan de TU/e genoemd werden bij het bekijken van opnames van colleges was de mogelijkheid om de opname versneld af te spelen. Het blijkt namelijk dat vaak een college dan nog best te volgen is. Als het dan wat ingewikkelder werd, dan schakelden ze even terug naar normale snelheid. Zeker als je meerdere colleges van 45 minuten wilt bekijken, dan scheelt dat.

Vervelend is, vinden die studenten, dan ook dat deze functionaliteit nog niet werkt in de Silverlight player van (in dit geval) Mediasite. Het schijnt zo te zijn dat Silverlight nog geen versneld afspelen ondersteund en dus kan Sonic Foundry dat ook niet in die player inbouwen.
Bij de TU Delft gebruiken ze ook Mediasite. Daar heet het Collegerama. En ook daar missen studenten de optie voor versneld afspelen in de Silverlight player.
Maar daar heeft iemand nu een oplossing voor gevonden. Op deze site kun je de URL invoeren van een opname die vanuit Collegerama in de Silverlight player wordt aangeboden. De site haalt dan de informatie over die opname op en maakt er een versie van die gebruik maakt van de Windows Mediaplayer en daarmee wel weer de optie om versneld af te spelen.
Andere features, zoals de optie om via de dia’s te navigeren, blijven gewoon behouden.

De werking van de site is slim, maar eigenlijk niet eens zo heel ingewikkeld (en dat bedoel ik zeker niet negatief!). De Mediasite player krijgt namelijk alle informatie die nodig is meegestuurd. Als je dan vanuit een PHP-script die pagina met player opvraagt bij de server, dan kun je in het antwoord alle informatie vinden die je nodig hebt om zelf een pagina te maken met video, de dia’s en een navigatiemechanisme.
Simpel, maar daarmee natuurlijk niet minder handig en mooi dat iemand dat zo online zet.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jos Vermeulen
13 jaren geleden

We hebben via Mediasite (opnamerecorder Collegerama) dat er spoedig via Microsoft in versie 5 een update komt met de versnelfunctie voor video in Silverlight. Dus wij wachten met spanning af wanneer versie 5 wordt gelanceerd.

Dit hebben wij als tekst doorgekregen:
Trickplay in Silverlight 5 is goed nieuws voor @collegerama, ga dat eens snel implementeren voor afspelen op 2x snelheid. Ik gok op zeer korte termijn, ze zijn het nu aan het aankondigen in ieder geval.