Alle Kinect hacks bij elkaar


Toen de Microsoft Kinect beschikbaar kwam bleek al snel dat, net als indertijd bij de Wii en de Wiimote, er veel mensen zijn die willen kijken wat ze nog meer allemaal met zo’n apparaat kunnen doen (naast het spelen van spellen op de XBOX360).

Microsoft heeft gelukkig redelijk snel begrepen dat dat een goed ding is en gaat het niet tegenwerken en dat er nu open source drivers beschikbaar zijn kan ook alleen maar helpen.
Het resultaat is een continue stroom van berichten op verschillende sites over de hacks die verzonnen worden. Vaak nog redelijk in alpha / experiment fase, soms al wat praktischer. Zoals de auto hierboven die zelf obstakels ontwijkt.

Als je een up-to-date wilt blijven met de stand van zaken rond de verschillende hacks dan is het handig om http://kinecthacks.net/ aan je RSS-feeds toe te voegen. Daar kun je een compleet overzicht vinden.