dec 112010
 

Een van dé belangrijke features die door studenten aan de TU/e genoemd werden bij het bekijken van opnames van colleges was de mogelijkheid om de opname versneld af te spelen. Het blijkt namelijk dat vaak een college dan nog best te volgen is. Als het dan wat ingewikkelder werd, dan schakelden ze even terug naar normale snelheid. Zeker als je meerdere colleges van 45 minuten wilt bekijken, dan scheelt dat.

Vervelend is, vinden die studenten, dan ook dat deze functionaliteit nog niet werkt in de Silverlight player van (in dit geval) Mediasite. Het schijnt zo te zijn dat Silverlight nog geen versneld afspelen ondersteund en dus kan Sonic Foundry dat ook niet in die player inbouwen.
Bij de TU Delft gebruiken ze ook Mediasite. Daar heet het Collegerama. En ook daar missen studenten de optie voor versneld afspelen in de Silverlight player.
Maar daar heeft iemand nu een oplossing voor gevonden. Op deze site kun je de URL invoeren van een opname die vanuit Collegerama in de Silverlight player wordt aangeboden. De site haalt dan de informatie over die opname op en maakt er een versie van die gebruik maakt van de Windows Mediaplayer en daarmee wel weer de optie om versneld af te spelen.
Andere features, zoals de optie om via de dia’s te navigeren, blijven gewoon behouden.
Lees verder….