iOS: Ernstige beperking in “Open in…” optie

Een van de opties binnen iOS op de iPad en iPhone waar ik veel gebruik van maak is de “Open in…” optie. Hiermee kun je een PDF-bestand dat je bijvoorbeeld in Mobile Safari opent, openen in GoodReader of in Stanza. Ik gebruik dat om via Goodreader een PDF uit Mobile Safari op te slaan in Dropbox.

Vanochtend wilde ik dat ook doen, maar ik zag Goodreader niet meer in het lijstje staan. Ik ging er vanuit dat er iets niet goed gegaan bij het terug zetten van Goodreader na de update naar 4.2.1. Dus heb ik Goodreader geherinstalleerd. Maar dat loste het probleem niet op. Uiteindelijk kwam ik op de site van de leverancier van Goodreader het antwoord op het probleem tegen.

Het blijkt namelijk dat het lijstje bij “Open in…” begrenst is tot 10 programma’s. In mijn geval was het zo dat het aantal programma’s op de iPad dat aangeeft dat ze PDF kunnen openen groter is dan 10. Daarbij kan ik niet aangeven welke 10 applicaties dan getoond moeten worden, dat doet iOS. Daardoor kon ik Goodreader niet meer zien in dat lijstje (domme pech dus gewoon). De enige manier die ik heb om er voor te zorgen dat Goodreader gegarandeerd in dat lijstje staat is om er voor te zorgen dat het aantal applicaties dat aangeeft een PDF te kunnen openen niet groter dan 10 is.

Beetje stom natuurlijk, want ik heb geen enkele invloed hierop. Als een nieuwe applicatie aangeeft dat er PDF’s geopend kunnen worden, dan kan ik niet aangeven dat ik die er niet bij wil hebben staan. Dan kan ik hem alleen er weer vanaf gooien.
Ik hoop dat Apple hier iets aan doet in een volgende versie van iOS.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem-Jan van Zeist
12 jaren geleden

He Pierre, je hebt gewoon te veel apps natuurlijk! Je kan nog altijd de truc gebruiken die je eerder omschreef lijkt me?
http://ictoblog.nl/2010/11/02/pdfs-downloaden-en-lezen-met-goodreader-op-je-ipad

Willem-Jan van Zeist
12 jaren geleden

Hmm yes, dat is toch wel aardig vervelend inderdaad..

Trouwens, je blog is een behoorlijk goede iPad-info website, keep up the good work!