PDF’s downloaden en lezen met Goodreader op je iPad


PDF is een veel gebruikt formaat voor bestanden die online via internet worden aangeboden. Als je op je laptop of desktop een link met een PDF tegen komt, dan wordt die netjes getoond en kun je die ook eenvoudig opslaan.
Op de iPad is dat wat minder eenvoudig. De PDF wordt prima getoond in Mobile Safari maar dan is het niet (zomaar) mogelijk om die ergens te bewaren. Met de aanstaande update van de software van de iPad zal het opslaan weliswaar een stukje gemakkelijker worden, maar ook dan is het gebruik van de tool die ik je in deze screencast laat zien zeker nog niet overbodig geworden.

Ik zal je laten zien hoe je de PDF vanuit Mobile Safari opent in Goodreader, hoe je er daar aantekeningen in kunt maken en hoe je de PDF dan in bijvoorbeeld iBooks of Stanza opent of hoe je hem dan opslaat in Dropbox zodat hij ook automatisch beschikbaar komt op andere plekken waar je Dropbox gebruikt (bijvoorbeeld op je laptop).

En dat allemaal in iets meer dan 6 minuten en met een applicatie die €1,59 kost.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
12 jaren geleden

Mooie tool, maar zoals ik al via twitter aangaf: wat ik minstens zo bijzonder vind is het feit dat het je gelukt is om een screencast van je iPad te maken!

Heb je daar al over geschreven of komt dat nog?
Complimenten!