Opnemen in “HD” met je iPhone 3GS


Gisteren verscheen op het Redmond Pie blog een bericht met instructies over hoe je je iPhone 3GS kunt aanpassen zodat video-opnames niet langer in 640×480 gemaakt worden, maar in 1080×800 formaat.

Omdat mijn iPhone 3GS al van een jailbreak voorzien was, en ik SSH al geïnstalleerd had, was het een fluitje van een cent om de benodigde aanpassingen uit te voeren.
Maar ik moet zeggen, het is voorlopig nog een beetje teleurstellend. Mijn filmpje hierboven van gisterenavond ziet er lang niet zo scherm en helder uit als het filmpje op Redmond Pie. Wellicht omdat er te weinig licht op mijn studeerkamer was of omdat het filmen van monitoren niet gemakkelijk is voor een lens, maar het viel een beetje tegen.
Als ik de kans krijg om nog wat aanvullende opnames te maken bij daglicht, dan zal ik die alsnog plaatsen.

Tip: als je dit doet (op eigen risico!) maak dan eerst even een kopie van de bestanden die je aanpast, dan kun je altijd weer terug.
Tip #2: als je de videobestanden via Dropbox naar je computer over wilt zetten dan worden ze standaard gecomprimeerd. Dat wil je niet, je wilt maximale kwaliteit, dus toch maar even iTunes gebruiken.