YouTube: 35 uur nieuwe video per minuut

Dat YouTube de grootste was als het om online video van gebruikers gaat wisten we al. Dat er veel video toegevoegd wordt, ook. Maar dat die hoeveelheid video niet alleen toeneemt maar ook nog steeds sneller toeneemt, is toch wel weer een vermelding waard.
YouTube maakt namlijk bekend dat op dit moment meer dan 35 uur video per minuut wordt toegevoegd aan YouTube. Afgelopen maart, dus zo’n 8 maanden geleden was dat nog “maar” 24 uur per minuut.

Het is wel aardig dat ze proberen uit te leggen wat je je daar dan bij moet voorstellen. Ik vond deze het meest duidelijk (ik heb hem even vertaald naar de Nederlandse situatie): als je Nederland 1, 2 en 3 zou opnemen, en dat 24 uur per dag en 7 dagen per week zou doen voor periode van 60 jaar. Dan heb je redelijk wat video opgenomen lijkt me zo (om precies te zijn 1.576.800 uur aan video). Dat is dan ongeveer gelijk aan wat er in 1 maand (30 dagen) aan video toegevoegd wordt aan YouTube.
Best indrukwekkend dus.

Ze mikken nu op 48 uur per minuut. Het is niet eens de vraag óf ze dat halen, maar alleen wanneer ze dat halen.