OWD2010 – De kracht van video


Ik had er vanochtend al een keer naar verwezen via Twitter: aan het begin van de tweede dag stond er op verschillende monitoren in de hal tijdens Dé Onderwijsdagen al een video online met clips en korte interviews van de eerste dag van de Onderwijsdagen. Inmiddels is er ook een versie waar stukjes van de tweede dag in verwerkt zijn. Ik begrijp dat de video is gemaakt door ROCMedia.

Niet alleen is het natuurlijk best knap om op zo korte termijn zo’n productie beschikbaar te stellen, maar ik vind het ook een heel krachtig instrument. Ik weet dat ik vanochtend er al naar heb staan kijken en zo ook andere deelnemers aan het woord zag over waarom ze er waren en wat ze dachten te ontdekken tijdens de OWD. En ook nu, een paar uur na afloop van Dé Onderwijsdagen, is het leuk om nog eens in ruim 14 minuten over de afgelopen twee dagen te gaan.
Natuurlijk, niet alles komt er in aan bod. De afsluitende keynote van Sugata Mitra bijvoorbeeld was op zichzelf al 14 minuten aan quotes waard. Maar die kun je dan weer in zijn geheel bekijken via deze pagina. Want ook die staan nu al online, net als de presentatiebestanden van de eerste dag.

En waar we nog wel eens graag tijdens dit soort dagen roepen dat alles sneller moet omdat het anders niet meer van deze tijd is, vind ik dat een stevig compliment voor de organisatie hier zeker op zijn plek is!

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Hans Bronkhorst
Hans Bronkhorst
13 jaren geleden

Mooie tip, ik meed de muur gisteren en eergisteren om niet alleen oude stuff weer te bekijken, maar me in het gewoel te storten en mensen te spreken. Zo’n samenvatting is dan een aanrader. Evenals deze blog, mooi werk Pierre.

trackback
13 jaren geleden

[…] Pierre Gorissen stelt voor: OWD2010 – De kracht van video. […]