OWD2010 – De kracht van video

 Gepubliceerd door om 23:01  SURF
nov 102010
 


Ik had er vanochtend al een keer naar verwezen via Twitter: aan het begin van de tweede dag stond er op verschillende monitoren in de hal tijdens Dé Onderwijsdagen al een video online met clips en korte interviews van de eerste dag van de Onderwijsdagen. Inmiddels is er ook een versie waar stukjes van de tweede dag in verwerkt zijn. Ik begrijp dat de video is gemaakt door ROCMedia.

Niet alleen is het natuurlijk best knap om op zo korte termijn zo’n productie beschikbaar te stellen, maar ik vind het ook een heel krachtig instrument. Ik weet dat ik vanochtend er al naar heb staan kijken en zo ook andere deelnemers aan het woord zag over waarom ze er waren en wat ze dachten te ontdekken tijdens de OWD. En ook nu, een paar uur na afloop van Dé Onderwijsdagen, is het leuk om nog eens in ruim 14 minuten over de afgelopen twee dagen te gaan.
Natuurlijk, niet alles komt er in aan bod. De afsluitende keynote van Sugata Mitra bijvoorbeeld was op zichzelf al 14 minuten aan quotes waard. Maar die kun je dan weer in zijn geheel bekijken via deze pagina. Want ook die staan nu al online, net als de presentatiebestanden van de eerste dag.

En waar we nog wel eens graag tijdens dit soort dagen roepen dat alles sneller moet omdat het anders niet meer van deze tijd is, vind ik dat een stevig compliment voor de organisatie hier zeker op zijn plek is!

nov 102010
 

Als je beschikt over een iPad met 3G dan zul je waarschijnlijk niet lang nodig gehad hebben om te wennen aan het feit dat je altijd online kunt zijn, dus ook als er geen Wifi in de buurt is.

Mocht je nou een iPad met alleen Wifi gekocht hebben omdat je al een iPhone had en één abonnement voor 3G meer dan voldoende vond, dan kun je er relatief eenvoudig voor zorgen dat te toch met je iPad online kunt als er geen Wifi in de buurt is (of als de Wifi belachelijk duur is).
Je zult er dan wel een jailbreak voor moeten uitvoeren op je iPhone omdat je anders niet de benodigde software kunt installeren. Je iPad hoef je niet te jailbreaken, daar hoef je zelfs helemaal niets op te installeren.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Gebruik je iPhone als hotspot voor je iPad [Jailbreak]  Tags: , , ,