Amplitube en iRig voor de iPad / iPhone


Een vraag die ik al meer dan eens gehoord heb is: “Wat levert dat nou op, zo’n iPad project?”. Een heleboel, meer dan dat in één post aan bod kan komen. Maar filmpjes zoals hierboven zijn een van de sterke voorbeelden van wat het oplevert.
Pim Mulders is student in de propedeuse van de Fontys Rockacademie, een van de Fontys instituten waar studenten nu al een paar maanden met iPads mogen “spelen”. Dat spelen kun je hier letterlijk nemen, Pim laat namelijk zien wat zijn favoriete applicatie is op de iPad: Amplitube (met daarbij de iRig). De combinatie levert hem een aanpasbare, zeer mobiele, versterker op voor zijn gitaar. De combinatie van software (€15,99) en hardware (€29,99) bevat meteen ook een metronoom, een hulpmiddel bij het stemmen van de gitaar, de mogelijkheid om mee te spelen met eerder opgenomen muziek, instelbare presets, kortom het is een complete omgeving die Pim in staat stelt om waar hij ook maar wil te oefenen.

Ik vind dit soort filmpjes goud waard omdat het ervaringen uit eerste hand zijn van en door onze doelgroep: de studenten. Je kunt meer filmpjes vinden op de Vimeo-pagina van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten waar de Rockacademie onderdeel van uitmaakt.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Tunske
Tunske
13 jaren geleden

Prima uitleg!