Is jouw huiskamer groot genoeg voor Kinect?


Komende week is het dan eindelijk zover, dan kun je ook in Nederland de Kinect controller kopen voor bij je XBOX 360. Of je kunt natuurlijk ook meteen de hele set kopen als je er nog geen hebt. Bij BOL.com kun je de set reserveren voor 289 euro, dat is zo’n 100 euro meer dan bijvoorbeeld hun Wii Sport Resort Pack voordeel bundel. In beide gevallen zul je overigens nog wel heel wat meer kwijt zijn aan de spellen die je wilt hebben, eventueel een extra controller voor niet-Kinect spellen en zeker een aantal extra Wiimotes in het geval van de Wii. Maar de extra investering die Microsoft vraagt lijkt zeker niet groot als je bedenkt dat je meer dan het effect van de Wiimote krijgt zónder dat je met zo’n stick hoeft te gaan zwaaien.

De jetset uit Los Angeles zal er, getuige bovenstaand filmpje in ieder geval geen problemen mee hebben. Waarschijnlijk ook niet met het probleem waarover in de titel van deze post gerept wordt: is jouw huiskamer wel groot genoeg voor de Kinect?

Bij Joystiq hebben ze namelijk een aantal woonkamers van redactieleden op de foto gezet en opgemeten en ze waren niet altijd groot genoeg. Speel je alleen dan moet je 2,1 meter (7 feet) van de sensor kunnen staan en speel je met zijn tweeën, dan wordt dat 2,7 meter (9 feet).
Dat wordt dus schuiven met die salontafels!

Nou moet ik bekennen dat wij ook voor gebruik van de Wii al aan het schuiven gaan met die tafel, want hoewel je bij de Wii kunt foetelen en kunt volstaan met kleine bewegingen, hebben kinderen (en ook veel volwassenen) daar zeker niet altijd een boodschap aan als het spel een beetje spannend is.

En nu is het wachten op de eerste verhalen over mensen die bij de Eerste Hulp terecht zijn gekomen omdat ze zonder warming-up aan de slag gingen met een Kinect. Daar was iedereen bij het verschijnen van de Wii ook vol van (is een beetje zoiets als RSI).

Hoe dan ook, het lijkt me een mooie stap in de ontwikkeling van gaming. Ik vind het wel een pré dat spelers bij dit soort spellen nog meer moeten bewegen dan eerst. Mocht er een Microsoft Kinect vertegenwoordiger meelezen. Ik hou me zeer aanbevolen voor een review van Kinect versus Wii. Heb er zelfs nog een paar extra proefpersonen in de categorie < 10 jaar voor bij de hand. 😉

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Raymond
13 jaren geleden

Jammer dat ik nooit heb kunnen wennen aan de reguliere Xbox controller en dus hoef/heb ik geen Xbox 360 hier. Ik ben meer van de Playstation die trouwens tegenwoordig Move hebben waarmee je hetzelfde als de Wiimote en Kinect kunt.

Iedereen springt in de markt van de Wii nu gezelschaps-spellen toch veel beter blijken te verkopen dan gedacht 🙂

Raymond
13 jaren geleden

Ik ben met je eens dat de PS Move met die rare balletjes geen indruk maakt op de serieuze gamers (die traditioneel gebruik maken van de PS3). Ook wel benieuwd in welke mate Kinect de casual/familie speler aan weet te trekken want bij Xbox360 denk ik ook aan Halo, Call of Duty en Gears of War en niet zo zeer aan bowlen met de familie.

We zullen het zien