Screencasten op je iPad


Het is helaas alleen mogelijk als je een jailbreak hebt uitgevoerd, maar dan kun je heel eenvoudig het beeld van je iPad laten zien op je laptop en dan met (bijvoorbeeld) Camtasia Studio een screencast opnemen. Ik laat in het filmpje twee opties zien: helemaal gratis met Veency en VNC viewer en niet gratis met Display Recorder ($4,99 via Cydia).
Display Recorder is wat mij betreft zijn geld echter meer dan waard. De video is veel vloeiender dan met VNC, je kunt direct op de iPad opnames maken én je kunt die video in je browser laten zien. Ideaal dus als je het beeld van je demo meteen via een beamer wilt laten zien aan anderen.

p.s. Mijn excuses voor de GSM-storingen in de opname. Het is me nog niet eerder overkomen, weet niet helemaal precies waarom nu wel. Ik had mijn iPhone al uitgezet, maar dat bleek niet te helpen. Pas na de opname realiseerde ik me dat de iPad zelf ook een SIM-kaart heeft en het uitzetten van de mobiele dataverbinding (had ik toch niet nodig nu omdat de verbinding via Wifi ging) zorgde er voor dat ook de storing verdween.

Ook merkte ik achteraf dat er geen muis opgenomen was. Dat kwam omdat Display Recorder weliswaar de video op mijn desktop liet zien maar zelf niet aan het opnemen was. Had ik de weergave op always gezet dan had ik de “muis” wel gezien.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
13 jaren geleden

Bedankt voor deze screencast!
Lijkt me toch weer redelijk baanbrekend wat je hiermee laat zien, dus complimenten.
Jammer dat er een jailbreak voor nodig is…