Screencasten op je iPad

 Gepubliceerd door om 19:31  iOS, Leertechnologie, Screencast
nov 062010
 


Het is helaas alleen mogelijk als je een jailbreak hebt uitgevoerd, maar dan kun je heel eenvoudig het beeld van je iPad laten zien op je laptop en dan met (bijvoorbeeld) Camtasia Studio een screencast opnemen. Ik laat in het filmpje twee opties zien: helemaal gratis met Veency en VNC viewer en niet gratis met Display Recorder ($4,99 via Cydia).
Display Recorder is wat mij betreft zijn geld echter meer dan waard. De video is veel vloeiender dan met VNC, je kunt direct op de iPad opnames maken én je kunt die video in je browser laten zien. Ideaal dus als je het beeld van je demo meteen via een beamer wilt laten zien aan anderen.
Lees verder….

nov 062010
 

Al sinds ik overgestapt ben op WordPress afgelopen januari, maak ik gebruik van Akismet om SPAM in de reacties bij dit blog tegen te gaan. Ik heb dat aangevuld met de optie om de reactiemogelijkheden bij berichten van ouder dan 28 dagen automatisch te sluiten en de optie dat berichten met meer dan 2 links er in gemodereerd moeten worden.

Het lukt me heel goed om SPAM tegen tegen te gaan zonder gebruik te hoeven maken van CAPTCHA of andere drempel verhogende maatregelen. Het enige dat ik nu van tijd tot tijd hoef te doen is het doorkijken van de SPAM-map van Akismet en die leeg te gooien. Daar wist Akismet tot nu toe 1.820 SPAM reacties op te vangen. Drie keer zo veel als dat er gewone reacties waren in dit jaar tot nu toe (592).
Slechts een enkele keer (6 keer tot nu toe) komt er een SPAM reactie door de Akismet filter in de moderatie map (SPAM bevat haast altijd een hele zwik links) en af en toe vergist Akismet zich en gooit een gewone reactie in de SPAM map (7 keer tot nu toe).
Lees verder….

nov 062010
 

Er zijn er blijkbaar maar 200 van gemaakt, de prijs ervan blijft een beetje vaag ($3.500 ?). Maar het is natuurlijk wel een geeky horloge: een limited edition E Ink horloge waarbij weliswaar gebruik gemaakt wordt van gewone wijzers, maar voor de achterliggende “plaat” gebruik gemaakt wordt van een E Ink schermpje. Speciaal daar aan is dat het een rond E Ink schermpje is met een gat in het midden.

Overigens is het nog functioneel ook omdat het schermpje gebruikt kan worden om informatie over binnen komende mails en telefoongesprekken weer te geven. Daarvoor maakt het dan een bluetoothverbinding met je smartphone. Nou draag ik nooit een horloge, maar anders zou ik het een mooie gadget vinden.

(via Netbooknews.com)

 Reacties uitgeschakeld voor Limited Edition E Ink horloge in het wild  Tags: ,