Microsoft versus Open Office en Open Source


Als je het filmpje zo bekijkt, dan zou je kunnen denken dat het een slechte parodie op een Microsoft reclame is. Totdat je je bedenkt dat het geen parodie is, maar écht een door Microsoft gemaakt filmpje. Je kunt hem hier op de Microsoft Showcase pagina vinden.

Ehm, dan lijkt het me niet echt handig. Natuurlijk, het zullen echte uitspraken van klanten zijn, maar wel erg suggestief op een rijtje gezet. Ik zou zeggen: kijk en huiver! 🙂

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Henk
Henk
10 jaren geleden

Erg arrogant filmpje, maar stel dat ze gelijk hebben?
De genoemde argumenten zijn niet verzonnen.

Groet, Henk

Jean
10 jaren geleden

Ik vind het een mooi voorbeeld van het idee dat je software maakt waarvoor support nodig is. Als je nou gewoon iets maakt dat werkt en zo intuïtief is dat het laatste wat je nodig hebt, support is? Overigens werk ik met vele pakketten waaronder MS Office en Open Office en er is weinig wat in Open Office niet kan dat wel in MS Office kan. De genoemde argumenten zijn bijna allemaal erg uit hun context en erg overtrokken.

Jeroen van Beijnen
Jeroen van Beijnen
10 jaren geleden

Ok ik ben ook geen fan van OpenOffice en vind Office ook prettiger en beter werken. Simpelweg omdat ik hier mijn weg goed in kan vinden en hier veel truckjes voor ken die mij persoonlijk veel werk besparen. Als ik op mijn netbookje met Oo werk, dan merk ik ook dat ik meer tijd kwijt ben met het zoeken naar functionaliteiten waar ik in Office aan gewend ben maar in Oo niet beschikbaar zijn.

Maar dit is wel weer een filmpje wat de plank enorm mis slaat. Als ik ook uitspraken zoals hieronder lees, dan vraag ik me ook af wat voor een kneusjes Ms heeft geïnterviewd. Een docent die let op formatting fouten in documenten ipv de inhoud b.v.:

“I’ve had students who turned in files that they;ve converted from OpenOffice with formatting problems that effected there grades”