Bijeenkomst VOR-ICT over Social Software en Serious Gaming

Op dinsdag 30 november organiseert het nieuwe bestuur van de VOR divisie ICT een bijeenkomst in Utrecht. Voor deze bijeenkomst zijn drie sprekers uitgenodigd rondom de thema’s social software en serious gaming. Het bestuur wil van de bijeenkomst gebruik maken om zich voor te stellen en na te denken over de koers die de divisie zou moeten gaan varen: welke zijn de thema’s, hoe vaak bijeenkomsten en waar, enz.

De bijeenkomst is in het vergadercentrum Hoog Brabant in het winkelcentrum Hoog Catharijne, op drie minuten lopen vanaf Utrecht Centraal Station.

Agenda
13.00 Binnenkomst met koffie, thee
13.15 Voorstel ronde van het nieuwe bestuur en mededelingen
13.30 Presentatie “Structuration of Personal Learning Environments” door Dr. Marco Kalz
14.00 Presentatie “Recommender systems, personalized information access, and educational data sets” door Dr. Hendrik Drachsler
14.30 Pauze (koffie, thee)
14.45 Presentatie “Games that motivate to learn” door Drs. Menno Deen
15.15 Koers VOR divisie ICT: wat willen we?
16.00 Borrel

De presentaties van Dr. Marco Kalz en Dr. Hendrik Drachsler zijn in het Engels, de presentatie van Drs. Menno Deen is in het Nederlands. Een uitgebreidere beschrijving van de presentaties en de sprekers staat op de VOR ICT website.

Wilt je deze bijeenkomst bijwonen, meldt je zich aan via dit formulier.
Deelname aan de bijeenkomst is gratis en staat ook open voor niet-leden van de divisie.

Over de VOR
De VOR is de beroepsvereniging voor onderwijsonderzoekers in Nederland en Vlaanderen. De vereniging is in 1975 opgericht en telt ongeveer 650 leden. De VOR werkt samen met het Vlaams Forum voor Onderwijsonderzoek (VFO). De VOR is opgebouwd uit elf divisies, die het hart van de vereniging vormen. Alle leden van de VOR zijn lid van één of meerdere divisies. Iedere divisie organiseert activiteiten op een deelterrein van het onderwijs. Eén van de elf divisies is het VOR Promovendi Overleg (VPO), waar promovendi automatisch lid van worden, en die speciaal activiteiten organiseert voor promovendi.

Disclosure
Ik ben de secretaris van de VOR divisie ICT en mede-organisator van de bijeenkomst.