iPad Case met Bluetooth Keyboard

iPAD case with Keyboard Toen ik op Brando.com vorige maand de voorverkoop van een iPad Case met Bluetooth Keyboard zag staan, kon ik me niet bedwingen en heb ik er eentje besteld. Achteraf maar goed ook, want de case is inmiddels een stuk duurder geworden. Ik heb er, met verzendkosten $72 (€56,54) voor betaald via Paypal, hij kost nu $98,90 excl. $3 verzendkosten. Dat had ik er zelf niet voor over gehad.

De iPad Case met Bluetooth Keyboard beschrijft eigenlijk al precies wat het is: het is een hoes van leer waar je de iPad in stopt met aan een kant ingebouwd een bluetooth toetsenbord. Je kunt de hoes dicht klappen en dan wordt het een wat dikkere map, of je kunt hem rechtop zetten zodat het lijkt op een gewone netbook.

In de doos
iPAD case with Keyboard
De inhoud van de doos is redelijk simpel te beschrijven: een korte handleiding, de case zelf en een USB-Micro-USB kabel.

Het toetsenbord
iPAD case with Keyboard
De website geeft aan dat het toetsenbord met Windows, Mac, Linux, iPad, iPhone 4, iPhone 3G samen kan werken. Dat zal waarschijnlijk ook wel zo zijn, maar omdat het toetsenbord vast zit in de hoes, werkt het eigenlijk alleen echt goed samen met de iPad.

De toetsen zijn van een soort rubber. Ik heb het ergens vergeleken gezien met de toetsen op een Sinclair ZX Spectrum, maar op zich voelen ze best prettig. Ik slaag er aardig in om er blind op te typen. Het is prettig dat je niet op het scherm hoeft te typen. Je handen zitten op een fijnere afstand van het scherm dan anders.

Opladen van het toetsenbord gaat via de bijgeleverde kabel. Daarmee wordt dus niet je iPad opgeladen, alleen het toetsenbord. Op zich is dat geen probleem omdat de accu van de iPad lang werken mogelijk maakt, maar omdat je nu (ook) bluetooth aan hebt staan, zal hij wat sneller leeg zijn. Ik heb nog geen test gedaan om te zien hoe snel de accu dan leeg is.

Het beeldscherm
iPAD case with Keyboard
Het beeldscherm wordt uiteraard gevormd door de iPad, maar met behulp van de case kun je hem rechtopzetten (of plat leggen als de case dicht is). Daarbij zet je het scherm een beetje schuin in een dikke richel boven het toetsenbord. Dat werkt goed op een tafel of in een luie stoel (waarbij je wat achterover zit), maar op een rechte stoel met de case op je schoot wordt het enger. Het scherm is namelijk niet vast te zetten op de richel en op je schoot loop je het risico dat het scherm “achterover” kiept van je schoot af.
Geen fijn idee.

De case
iPAD case with Keyboard
Fijn aan de iPad is dat hij, ook in de standaard (maar los aan te schaffen) Apple hoes nog steeds heel dun en best licht is. Dat raak je nu met de case wel een stuk kwijt. Hij wordt een stuk dikker en ook wel zwaarder. Niet overdreven zwaar, maar toch meer als een netbook.

Conclusie
Al met al kan ik de iPad Case met bluetooth toetsenbord niet echt aanraden. Niet dat het product zelf slecht is, maar ik zie het mezelf niet of nauwelijks daadwerkelijk gebruiken.
Het is te dik om er elke dag omheen te hebben zitten. En waarom zou je een iPad kopen als je er altijd een toetsenbord aan vast hebt zitten. Sowieso is de standaard hoes van Apple dan een onding, want je iPad daar uit krijgen om even in deze case te stoppen is niet gemakkelijk.

Ik zou me er iets bij hebben kunnen voorstellen om hem te gebruiken tijdens conferenties. Het snel maken van aantekeningen, versturen van tweets etc. gaat met het toetsenbord toch een stuk gemakkelijker dan het onscreen toetsenbord. Maar omdat je daar niet altijd een tafel voor je hebt staan waar je op kunt typen, is het ook dan niet altijd goed bruikbaar.

Het is jammer dat het toetsenbord niet los van de case gebruikt kan worden. Dan had ik er eenvoudiger in combinatie met mijn iPhone mee kunnen werken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Mike Stofmeel
11 jaren geleden

Het ziet er inderdaad niet zo super uit, ik vind het eigenlijk ook wel een stom idee om je iPad te converteren naar een netbook. Kind of defeats the purpose of an iPad. Je had wellicht beter de officiele iPad dock+keyboard kunnen kopen, of een losse iPad dock met BT keyboard.

Haar
Haar
11 jaren geleden

Vind het er nou niet echt mooi uit zien. Doe mij maar een los toetsenbord!

Patricia Kokx
Patricia Kokx
11 jaren geleden

Ik ben een tienvingerblindtyper en dan lijkt het toetsenbord van de iPad erg onhandig omdat je je vingers er niet in de startpositie op kan leggen zonder meteen toetsaanslagen te hebben. Voor mij voelde dat als terug naar af maar ik moet toegeven dat ik al na een paar dagen heel behoorlijk tienvinger kan typen op de iPad. Lange documenten zal ik er niet mee gaan schrijven maar daar is het apparaat ook niet voor bedoeld. Voor een mailtje of een aantekening voldoet het toetsenbord na enige oefening prima. Dus niet te snel grijpen naar een los toetsenbord, gewoon oefenen. Alles went.