Lopen mijn korte links bij bit.ly gevaar?

Een verontrustend bericht op (o.a.) Techcrunch vandaag.

Bit.ly is een van de vele online diensten waarmee je lange URL’s kunt laten omzetten in een korte URL. Handig voor in een tweet of in een mail.
Die .ly toevoeging is mogelijk omdat het domein in Libië geregistreerd is. Maar daar zijn nu wat problemen gerezen. Een soortgelijk domein vb.ly is onlangs teruggenomen door NIC.ly (het orgaan dat de domeinen in Libië beheert) omdat het in overtreding was met de regels van de Sharia/Islamitische wet die in Libië van kracht is.
Nou was dat bij vb.ly heel duidelijk (al is uiteraard niet iedereen het daar mee eens), het blijft een beetje de vraag of andere domeinen, zoals van Bit.ly wel veilig zijn. En als het domein weg is, dan is ook de doorverwijzing weg.

Oplossing zou zijn om zelf maar een applicatie te hosten die dit doet, maar dat heb ik al eens eerder gedaan en het onderhoud daarvan was de moeite niet waard. Hopen dus maar dat Bit.ly mag blijven.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
10 jaren geleden

Ik kan het niet ondrbouwen, maar ik heb het gevoel dat je er beter aan doet voor TinyUrl te kiezen.

Fred Zelders
10 jaren geleden

DAT is vergeleken met TinyUrl inderdaad een mooie extra van bit.ly
Maar als je die stats niet belangrijk vindt (zoals ik) maakt de een of de ander niet uit (m.u.v. het risico dat jij hier benoemde).