Selexyz komt met OYO e-reader

Kijk, dat is nou mooi. Selexyz komt nu zelf met een e-reader, de OYO.
Het is een 6-inch eInk apparaat met touchscreen, 16 grijstinten, ondersteuning voor ePUB,TXT, PDF, HTML, JPEG, PNG en BMP. Het apparaat heeft WiFi met toegang tot de geïntegreerde Selexyz e-boekwinkel, weegt slechts 240 gram en wordt geleverd met 24 maanden garantie.

En dat alles voor 149 euro. Dat is helemaal niet slecht als je dat vergelijkt met de prijzen voor bijvoorbeeld de BeBook Neo (329 euro) of de Sony e-Readers (229 euro voor de 6-inch versie en 179 euro voor de 5-inch versie) bij concurrent Bol.com. En een heel stuk goedkoper dan de 649 euro die de iLiad voorheen bij Selexyz moest kosten.

Natuurlijk kan ik nog geen definitief oordeel vellen zonder hem zelf in handen gehad te hebben, maar het is mooi dat we nu ook in Nederland kunnen zien dat de eInk – iPad strijd nog lang niet beslist is.