okt 082010
 

Twitter groeit en groeit. En als je al een tijdje actief bent op Twitter dan neemt ook het aantal tweets dat je verstuurd hebt snel toe. Maar hoe lang gaat dat nog goed? Zou het niet handig zijn om zelf een kopie te hebben van al je tweets? Voor het geval dat Twitter er morgen niet meer is?

Met TweetNest kun je dat doen. Het is een gratis PHP-script dat je op je eigen server kunt draaien. En de grootste beperking van TweetNest is ook meteen het duidelijkste bewijs dat je ergens een kopie van je Tweets wilt kunnen bewaren.
Op dit moment is het namelijk zo dat Twitter een grens gesteld heeft aan het aantal tweets dat opgevraagd kan worden via hun API. En dan bedoel ik niet het aantal per keer, maar het totaal aantal. De grens ligt nu op 3.200 tweets. En dat betekent voor mij, dat met 12.404 tweets (op dit moment) ik via de API geen toegang heb tot 9.204 tweets. Kan niet, lukt gewoon niet. En met elke tweet die ik produceer wordt er weer een tweet minder toegankelijk.

Omdat dat een beperking is van de API waar niemand omheen kan werken, lukt het ook TweetNest niet om die 9.204 tweets op te halen. Zolang die grens er is, zijn die tweets niet meer op te vragen of te doorzoeken. Belangrijk verschil is wel dat bij TweetNest het aantal tweets dat ik niet kan ophalen niet toeneemt. Want hoewel er over 100 tweets er weliswaar weer 100 oude tweets op Twitter onbereikbaar zijn geworden, blijven die wel nog gewoon bereikbaar via TweetNest.
Als je dit wilt doen, dan kun je er dus het beste vroeg mee beginnen, dus voordat je bij 3.200 tweets bent. Als je wilt zien hoe het er uit ziet, kun je hier kijken: http://ictoblog.com/tweets/

Deel dit bericht:

  8 reacties aan “Maak een backup van je Tweets met TweetNest”

Reacties (8)
 1. Hallo Pierre. Da’s een mooie tip! Bedankt. Ik zal er dit weekend eens rustig naar kijken…

 2. Jij zit nu nog ruim binnen die 3.200 tweets, dus jij kunt ze nog allemaal binnen halen.

 3. Inmiddels geïnstalleerd. Werkt prima 🙂
  Ik weet niets van php of cron jobs en heb ook geen eigen server maar draai dat bij een provider. Weet jij of er een makkelijke manier is om het loadtweets.php script bijvoorbeeld 1 x per vanzelf te draaien. Ik kom daar niet uit…

 4. @Gerard Jij zit toch bij Antagonist BV? Als je daar het “alles-in-1 pakket” hebt, dan beschik je ook over de mogelijkheid om cron jobs te draaien.

  Een cron job is in dit geval gewoon een commandoregel die je automatisch elk uur (of elke dag) laat uitvoeren zodat de nieuwe tweets geïmporteerd worden.
  Ik las op het forum iets over een “DirectAdmin/Crobjobs” waar je dat kunt instellen.

 5. Leuk dat jij beter weet wat er kan bij mijn provider dan ik. Zo ver was ik nog niet in de krochten van de direct admin gedoken 🙂 Het blijkt te kunnen, maar werkt nog niet goed ondanks dat ik me aan alle regels houdt. Misschien dat de server tijd niet klopt. Ik heb even geduld. Wederom dank voor de tip!

  • Ik had alleen even wat algemeen online beschikbare informatie opgezocht. 🙂

   Het kan zijn dat je voor de php aanroep nog een pad moet opnemen (op de webpagina in TweetNest wordt alleen php gebruikt). Bij mij moest dat bijvoorbeeld /usr/local/php5/bin/php zijn, bij jou blijkbaar /usr/local/bin/php .

 6. Ik bleek alles (inclusief de “/usr/local/bin/php “) al goed te hebben ingevoerd alleen maar was in de hele regel 1 letter vergeten. Gebrek aan concentratie denk ik 🙂
  Na die wijziging bleek alles direct goed te werken…

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.