okt 062010
 

Een verontrustend bericht op (o.a.) Techcrunch vandaag.

Bit.ly is een van de vele online diensten waarmee je lange URL’s kunt laten omzetten in een korte URL. Handig voor in een tweet of in een mail.
Die .ly toevoeging is mogelijk omdat het domein in Libië geregistreerd is. Maar daar zijn nu wat problemen gerezen. Een soortgelijk domein vb.ly is onlangs teruggenomen door NIC.ly (het orgaan dat de domeinen in Libië beheert) omdat het in overtreding was met de regels van de Sharia/Islamitische wet die in Libië van kracht is.
Nou was dat bij vb.ly heel duidelijk (al is uiteraard niet iedereen het daar mee eens), het blijft een beetje de vraag of andere domeinen, zoals van Bit.ly wel veilig zijn. En als het domein weg is, dan is ook de doorverwijzing weg.

Oplossing zou zijn om zelf maar een applicatie te hosten die dit doet, maar dat heb ik al eens eerder gedaan en het onderhoud daarvan was de moeite niet waard. Hopen dus maar dat Bit.ly mag blijven.

okt 062010
 

Cisco wil videoconferencing naar de woonkamer brengen (alweer iets dat mijn TV moet kunnen). Ze introduceren daartoe de UMI. Er hoort een streepje op de U en je spreekt het uit als “YouMe”. Maar los van die tekstuele moeilijkheid, vrees ik dat het systeem niet erg breed aan gaat slaan.

Ten eerste zijn de eisen die gesteld worden aan je netwerkverbinding redelijk pittig. Als je UPC Fiber Power hebt, dan zit je goed met minimaal 1,5 MB/sec upload voor 720p videoconferencing. Voor 1080p heb je zelfs 3,5 MB/sec nodig. Ik heb maar 1 MB/sec, veel te weinig dus.
Daarnaast is het systeem tamelijk prijzig. Je betaalt $599 eenmalig en daarna $24,99 per maand abonnement. Leuk voor een thuiskantoor, maar niet om privé aan te schaffen.

Ik ben benieuwd of ze in staat zullen zijn om dit betaalbaarder te maken. Voorlopig lijkt het me dat dit nog even wat hoog gegrepen is.

 Reacties uitgeschakeld voor Cisco brengt videoconferencing naar de woonkamer  Tags: