Cisco brengt videoconferencing naar de woonkamer

Cisco wil videoconferencing naar de woonkamer brengen (alweer iets dat mijn TV moet kunnen). Ze introduceren daartoe de UMI. Er hoort een streepje op de U en je spreekt het uit als “YouMe”. Maar los van die tekstuele moeilijkheid, vrees ik dat het systeem niet erg breed aan gaat slaan.

Ten eerste zijn de eisen die gesteld worden aan je netwerkverbinding redelijk pittig. Als je UPC Fiber Power hebt, dan zit je goed met minimaal 1,5 MB/sec upload voor 720p videoconferencing. Voor 1080p heb je zelfs 3,5 MB/sec nodig. Ik heb maar 1 MB/sec, veel te weinig dus.
Daarnaast is het systeem tamelijk prijzig. Je betaalt $599 eenmalig en daarna $24,99 per maand abonnement. Leuk voor een thuiskantoor, maar niet om privé aan te schaffen.

Ik ben benieuwd of ze in staat zullen zijn om dit betaalbaarder te maken. Voorlopig lijkt het me dat dit nog even wat hoog gegrepen is.